Persberichten Utrecht stad, 12.25 uur

Utrecht, 06-06-2008

Aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 21.50 uur een auto met hoge snelheid in de richting van t Goylaan rijden. De agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder van de auto negeerde ter hoogte van de Hooft Graaflandstraat het rode verkeerslicht en reed vervolgens rechtsaf t Goylaan op. Hier stopte de bestuurder en renden drie personen de auto uit. De achtervolging werd te voet doorgezet. Twee mannen 24 en 25 jaar beiden uit

Utrecht konden worden aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de auto rond 21.00 uur gestolen was in Oegstgeest. De verdachten waren bij een garage een proefrit gaan maken en hadden hun eigen eveneens gestolen auto achtergelaten als borg. De mannen kwamen niet meer terug. De auto waar de verdachten mee kwamen, bleek uit onderzoek in Gorinchem gestolen. De twee verdachten zijn voor verder verhoor ingesloten op het bureau. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

UTRECHT In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 juni vond op de St. Josephlaan een aanrijding plaats waarbij de bestuurder onder in vloed bleek te zijn.

Rond 01.50 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de St. Josephlaan. Ter plaatse troffen agenten een 27-jarige man uit Utrecht aan. De man stond met zijn auto tegen een hekwerk geparkeerd. Volgens getuigen had de Utrechter de bocht verkeerd ingeschat en was met zijn auto tegen een hek gereden. Pogingen om achteruit te rijden mislukten. De man rook naar alcohol en werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 845 ug/l uit. Het rijbewijs kon hij direct inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdagavond een jongen aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.55 uur dat een jongen zich verdacht gedroeg. De jongen nam uiteindelijk een petje mee en haalde nog in de winkel het beveiligingslabel van het petje af. Het personeel greep in en hield de 15-jarige jongen uit Utrecht aan. De politie heeft de jongen voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij ruiten hadden ingegooid.

Tijdens de surveillance werden agenten omstreeks 15.45 uur op de Purpervlinder door getuigen aangesproken. Men had gezien dat een groepje van vier jongens ruiten had ingegooid bij een woning aan de Wapendragervlinder. In de omgeving werden drie jongens die voldeden aan het signalement aangehouden. Het betrof drie 13-jarige jongens uit Utrecht. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld en samen zal gekeken worden hoe de schade geregeld wordt.

Controleactie raamprostitutie Zandpad

UTRECHT - Donderdagavond werd een controleactie gehouden op de raamprostitutie

aan het Zandpad. De actie werd uitgevoerd door politie, gemeente en belastingdienst en douane.

Tijdens de controles werd het werk van de exploitanten en de beheerders van de prostitutiebedrijven onder de loep genomen. Verder richtte de controle zich op de prostituees zelf, administraties van zowel exploitanten als prostituees, op aanwezigheid van minderjarigen/illegalen, prostitutie onder dwang en mensenhandel. Tevens werd beoordeeld of de raamprostitutieboten aan de inrichtingseisen voldeden. Bij de controles kwamen onderstaande zaken aan het licht.

Politie

Er zijn in totaal 950 autos op kenteken gecontroleerd. Daarbij was in 3 gevallen een openstaande belastingschuld gebleken en geïnd. 75 Voertuigen en inzittenden zijn gecontroleerd. Daarbij is 1 vreemdeling aangetroffen die is aangehouden. Verder hebben 3 personen openstaande boetes betaald. Ook zijn er diverse bekeuringen uitgedeeld voor gebreken aan de autos.

Gemeente

Op 1 prostitutieboot is 1 werkruimte gesloten die in strijd met de vergunning was bijgebouwd. Verder zijn geen overtredingen van de vergunningvoorwaarden gebleken.

Belastingsdienst

Er zijn 9 prostituees aangetroffen die zich nog niet bij de Belastingdienst hadden aangemeld. Zij zijn nu in het systeem van de Belastingdienst opgenomen.

Douane

Er bleek dat de eigenaren van 2 personenautos geen aanschafbelasting hadden betaald. Deze moeten deze belasting alsnog betalen.

Gezamenlijke controles en maatregelen

De samenwerking bij deze brede controles vloeit voort uit een afspraak tussen politie, openbaar ministerie, belastingdienst en de gemeente om in een aantal sectoren in de Utrechtse samenleving samen op trekken bij controleacties. Als daarvoor aanleiding bestaat worden daarna ook samen maatregelen genomen. Een dergelijke controle is in maart 2007 ook al eens op het Zandpad uitgevoerd. Daarnaast voeren alle partijen hun gebruikelijke eigen controles uit.