Gemeente Venlo



1 miljoen Provincie voor Koninginneplein

6-6-2008

De Provincie Limburg is bereid om 1 miljoen euro voor de ondertunneling van het Koninginneplein beschikbaar te stellen. Venlo moet daarvoor een slim en haalbaar plan indienen.

Stedelijke bereikbaarheid en verkeersveiligheid zijn twee belangrijke thema's in het Provinciaal Verkeer en Vervoersplan en het programma Bereikbaar en Duurzaam Limburg van de Provincie Limburg. De ondertunneling van het Koninginneplein levert voor Venlo een belangrijke bijdrage aan deze beide doelen. De Provincie stelt daarom
1 miljoen euro beschikbaar voor dit project. Venlo moet daarvoor met een goed en haalbaar plan komen waarin de onderwerpen bereikbaarheid, leefbaarheid en ontwikkeling van het stedelijk milieu worden uitgewerkt.

Ik ben erg blij met deze toezegging door de Provincie. Venlo heeft hier twee jaar voor gelobbyd, aldus een tevreden wethouder Twan Beurskens (Stadsbeheer & Verkeer). Dit miljoen betekent een extra impuls voor dit gigantische project.

Dit miljoen komt bovenop de 8,8 miljoen euro van het Rijk die reeds zijn toegezegd uit de vrijgevallen middelen voor de A73.

De totale kosten van het project zijn op circa vijftien miljoen euro geraamd. De voorbereidende werkzaamheden starten in het najaar met het verleggen van kabels, leidingen en riool. De tunnel gaat de Koninginnesingel verbinden met de Burgemeester van Rijnsingel, om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren.