Politie Zuid-Holland-Zuid

06/06_Hoeksche Waard

Dordrecht , 06-06-2008 o Persberichten district III

CONTROLE
NUMANSDORP De politie heeft op donderdag 5 juni 2008 van 14.30 tot 21.00 uur op het terrein van Rijkswaterstaat langs de rijksweg A29 ter hoogte van Numansdorp een verkeerscontrole gehouden. In totaal constateerden de politiemensen 25 overtredingen. De aandacht bij de controle ging hoofdzakelijk uit naar vrachtverkeer. Er werd onder andere bekeurd voor een defecte rem van een oplegger, overbelading, het overtreden van het arbeidstijdenbesluit en een niet gekeurde tachograaf. Verder in verband met technische gebreken waaronder zelfs een gescheurde remleiding. Agenten troffen een bestuurder die vier openstaande vonnissen had. Verder had zijn wagen geen geldige APK en verzekering. Hij betaalde zijn openstaande vonnissen en nieuwe bekeuringen. Ook haalden de politiemensen een auto van de weg waarvan het kenteken geschorst was. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Motoragenten namen het verkeer vanaf de rijksweg mee naar de controleplek. Naast de medewerkers van het korps Landelijke Politiediensten en de politie Zuid-Holland-Zuid deden ook mensen mee van andere diensten.

SLAAGS GERAAKT
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op donderdagmorgen 5 juni een 24-jarige man uit Hendrik-ido-Ambacht aangehouden nadat hij zich vrijwillig meldde op het politiebureau in Oud-Beijerland. De verdachte was aan het werk als bouwvakker in de Zilvermeeuw/Scholekster toen hij ruzie kreeg met een 19-jarige jongeman uit Heinenoord. Al enkele dagen waren er spanningen tussen de twee omdat de 19-jarige vond dat de bouwvakker op ongepaste wijze naar zijn vriendin keek als ze s ochtends naar hun werk gingen. Op donderdagmorgen escaleerde een en ander en raakten de twee slaags. Hierbij werd de 19-jarige geraakt door een gereedschap dat de bouwvakker in zijn hand had. Hij liep een oppervlakkige wond in zijn nek op. Van de mishandeling deed de 19-jarige aangifte waarop de politie de bouwvakker aanhield nadat die zich meldde. Na verhoor werd hij weer heengezonden. Hij is voornemens ook aangifte te doen tegen de 19-jarige wegens mishandeling en bedreiging.

FIETSENDIEF IN DE KRAAG GEVAT
NUMANSDORP Een 30-jarige man uit Numansdorp is in de vroege morgen van vrijdag 6 juni door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets in Westmaas. Een bewoner aan de Munnikendijk lag te slapen toen hij iets hoorde. Hij nam poolshoogte en zag een onbekende man met zijn fiets weglopen. De bewoner riep naar de man die het daarop op een lopen zetten. De gedupeerde man maakte zijn zonen wakker waarop ze met zn drieën achter de fietsendief aangingen. Nabij de Heinenoordtunnel vonden ze de dief en grepen hem in de kraag. De verdachte werd overgedragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten. De fiets heeft de rechtmatige eigenaar weer terug.