Gemeente Noordenveld

startsein voor scootmobieltraining

Wethouders geven startsein voor scootmobieltraining

Gepubliceerd op: 04 juni 2008

Wethouder Jacob Dam, van Verkeer en Vervoer en wethouder Geert Wolters, van Zorg en Welzijn geven vrijdag 6 juni om 10.30 uur het startsein voor de scootmobieltraining. Dit doen zij door als eersten zelf een rondje over een parcours te rijden dat is uitgezet bij het Pluspunt aan de Rietdekker in Roden.

Wethouder Dam:" De gemeente Noordenveld is op diverse manieren nauw betrokken bij campagnes, die als doel hebben om het aantal verkeersslachtoffers in de Provincie Drenthe in 2010 met tenminste 25% te verminderen. In dat kader worden er voorlichtingen en trainingen aangeboden aan alle denkbare leeftijdsgroepen. Ook de Noordenvelders, die in het bezit zijn van een scootmobiel, behoren tot deze doelgroep. Veilig Verkeer Nederland, afdeling Noordenveld, organiseert in samenwerking met de Gemeente Noordenveld, de firma Schreuder en de Stichting WiN deze scootmobieltraining. "

Wethouder Geert Wolters:" Deze scootmobieltraining helpt om nog veiliger en zelfverzekerder de weg op te kunnen gaan voor het onderhouden van de sociale contacten, om boodschappen te kunnen doen. De training wordt serieus aangepakt en bestaat uit drie onderdelen, een behendigheidstraining, een verkeersles over de nieuwste verkeersregels en een praktijkrit door het dorp. De firma Schreuder is aanwezig met enkele scootmobielen voor proefgebruik en informatie."

Rond 12.15 uur volgt een uitreiking van de certificaten van deelname en wordt het boekje `Rijwijzer voor de scootmobiel' aangeboden. Er hebben zich intussen 15 deelnemers aangemeld.