Provincie Noord-Holland

Reach the Beach met de Kustbus

6-6-2008

De stranden tussen Petten en Den Helder zijn vanaf dit weekend te bereiken met de Kustbus.

De provincie Noord-Holland, kustgemeenten en PWN zorgen ook deze zomer voor een betere bereikbaarheid van de Noord-Hollandse kust. Dat doen ze in nauwe samenwerking met Connexxion Openbaar Vervoer.

Strandgangers worden via de publiekscampagne Reach the Beach geïnformeerd over de makkelijkste manier om op het strand te komen. Dat lezen zij onder meer op de website www.reachthebeach.nl.

De Kustbus is er voor iedereen, maar in het bijzonder voor toeristen, inwoners van de gemeente Zijpe en bezoekers van festiviteiten en evenementen in het zomerseizoen. De Kustbus is een goed alternatief voor de auto. Het inzetten van de bus draagt bij aan een goede bereikbaarheid van de kust in dit deel van Noord-Holland.

Dienstregeling
De Kustbus (lijn 266) rijdt één keer per uur tussen Petten Plein 1945 en Den Helder Steiger Teso en vice versa. De bus rijdt van 31 mei tot en met 7 september op zaterdag en zondag tussen 9.30 en 20.23 uur. Van 30 juni tot en met 5 september rijdt de bus ook op doordeweekse dagen en in het weekend tussen 8:25 en 22:23 uur. Van 1 juli tot en met 31 augustus rijdt een van de bussen in cabrio uitvoering.

In de Kustbus kunnen reizigers uitsluitend meereizen met de Dal- of Buzzerkaart. Deze kaartsoorten zijn in de bus de hele dag geldig. Reguliere strippenkaarten of abonnementen zijn niet geldig in deze bus.

Stakingen
De Kustbus is een ingehuurde dienst en geen regulier vervoer van Connexxion. Daarom valt deze lijn niet uit gedurende de stakingen van de buschauffeurs.

Kijk voor meer informatie op www.reachthebeach.nl en www.connexxion.nl.

Nieuwsredactie