Ingezonden persbericht


Persbericht

Maandag 2 juni 2008

Naturistisch Nederland opent deuren op 8 juni 2008

Proef de vrijheid van naturisme

Op zondag 8 juni 2008 is het Wereld Naturistendag. Ter gelegenheid van deze dag organiseert de Naturisten Federatie Nederland (NFN) een open dag. Met het thema 'proef de vrijheid van naturisme', zetten 43 verenigingen, organisaties en terreinen verspreid over Nederland hun deuren open. Op deze dag kunnen geïnteresseerden proeven aan naturisme.

Smaken verschillen
Smaken verschillen, maar je kunt niet oordelen voordat je iets geproefd hebt. Nederland kan tijdens Wereld Naturistendag op een vrijblijvende en smaakvolle manier kennis maken met het naturisme. Zo kan men kiezen uit vele activiteiten, maar ook uit diverse gerechten. Op de meeste terreinen worden in het kader van het thema 'proeven' diverse culinaire activiteiten georganiseerd. De invulling en 'aankleding' hiervan verschilt per terrein, maar te denken valt aan: kookclinics, picknicks, en proeverijen.

Maak kennis
Zo'n 1.9 miljoen Nederlanders recreëren (wel eens) bloot. In de sauna, op het naaktstrand of op een naturistencamping. De open dag is bedoeld om mensen kennis te laten maken met naaktrecreatie. Mensen die nog geen ervaring hebben met naaktrecreatie, kunnen komen kijken hoe het naturistisch recreëren is georganiseerd. Bloot is op deze dag heel gewoon, maar zeker niet verplicht. Op de website www.blootgewonezondag.nl is alles te vinden over de open dag en de deelnemers.