Politie Limburg-Noord


Politie Limburg-Noord organiseert kunstveiling voor goed doel

Venlo, 29-05-2008 o Onder het motto: "Geboeid" door kunst organiseert de Politie Limburg-Noord op zondag 8 juni haar 1e kunstveiling. Een vijftigtal kunstwerken, gemaakt door politiemedewerkers of hun partner, worden geveild voor het goede doel. De veiling wordt gehouden in Het Goltzius, aan de Goltziusstraat 21 in Venlo. Vanaf 13.00 uur zijn de deuren geopend en om 14.00 uur start de veiling. GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom! De toegang is gratis.

Het politiewerk speelt zich af midden in de samenleving. Vanuit deze gedachte ontstond het initiatief om ook eens op een andere manier met de samenleving aan de slag te gaan. Onder het motto: "Geboeid" door kunst is binnen het politiekorps een oproep gedaan om schilderijen of foto's te maken. De gemaakte kunstwerken worden op 8 juni geveild en de opbrengst gaat naar twee goede doelen in de regio. De goede doelen zijn gekozen uit voorstellen die zijn aangedragen door medewerkers. De twee goede doelen zijn:


* Kinderboerderij "Het Hagerhof" in VenloOp deze karakteristieke kinderboerderij komen kinderen spelenderwijs in contact met dieren. De opbrengst van de kunstveiling gaat voor de helft naar deze kinderboerderij om het educatieve gedeelte van de kinderboerderij financieel te ondersteunen.
* Ontmoetingsruimte jeugd wijk 't Vrijveld in RoermondBasisschool Willem de Zwijger aan de minister Beverstraat in Roermond wil het niet gebruikte kelderlokaal inrichten als ontmoetingsruimte voor de jeugd uit de wijk. De tweede helft van de opbrengst van de veiling gaat naar dit initiatief.

Kunstveiling

Voordat de veiling van start gaat is er gelegenheid om de kunstwerken te bekijken. Om 13.15 uur wordt er een workshop glas gegeven en voor de kinderen start om 13.30 uur een workshop schilderen. De veiling begint om 14.00 uur.