Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg 08/06

TILBURG, 8 juni 2008

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: Een 23-jarige inwoonster van Udenhout heeft aangifte gedaan van beroving. Zaterdagmiddag rond 17:30 uur fietste de vrouw over de Spoorlaan in Tilburg. Zij was van plan om de opbrengst van een winkel waar zij werkt bij een bank af te storten. Op het moment dat zij bij de bank aan de Spoorlaan aankwam stopte achter haar een scooter. Met kracht trok de bijrijder van de scooter de zak met geld uit haar handen. Vervolgens ging het tweetal er op de scooter vandoor. De politie start een onderzoek.

Regionaal Milieuteam neemt 16 vogels in beslag

TILBURG: Vrijdagmiddag heeft het Regionaal Milieuteam van politie Midden en West Brabant aan de Rugdijk 16 vogels in beslag genomen. De vinken, koolmezen, sijzen, een merel en een heggenmus waren niet of vals geringd. De 27-jarige eigenaar van de verboden vogels is gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De vogels zijn overgebracht naar een vogelopvang. Het Milieteam kwam in actie nadat een tip over de illegale vogels was binnengekomen.

Hilvarenbeker (39) aangehouden na mishandeling plaatsgenoot

HILVARENBEEK: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Tilburgseweg een 39-jarige inwoner van Hilvarenbeek aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 47-jarige plaatsgenoot. Beiden wonen in een pand waar kamers worden verhuurd. Rond middernacht sloeg de man het slachtoffer om nog onduidelijk redenen op zijn gezicht. De Hilvarenbeker is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in de wijk Jeruzalem een 42-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld en mishandeling van zijn buurman. Rond middernacht ging de Tilburger door het lint. De politie heeft hem ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Duo aangehouden na opstootje

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee inwoners van Tilburg aangehouden. Het tweetal van 19 en 25 jaar werd aangehouden, nadat er aan de Paleisring een opstootje was geweest. De twee vrienden gedroegen zich bij aankomst van de politie zodanig dat er gevreesd werd dat er opnieuw problemen konden ontstaan. Om verdere escalatie te voorkomen werd het duo op grond van de plaatselijke verordering aangehouden. Na verhoor zijn zij in de loop van de ochtend heengezonden.

Twee stappers aangehouden na vechten met portiers

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan het Piusplein twee inwoners van Oisterwijk aangehouden. Rond 01:45 uur ging het tweetal van 23 en 24 jaar oud op de vuist met enkele beveiligingsbeambten van een horecagelegenheid aan het Piusplein. Een van hen was vanwege zijn dronkenschap de toegang tot het bedrijf geweigerd. Na verhoor is het tweetal in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt mishandeling

TILBURG: Aan de Heuvelring heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling. Rond 02:00 uur mishandelde hij een 18-jarige plaatsgenoot in een horecabedrijf. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Verkeershandhavingsteam controleert 5400 automobilisten op snelheid

TILBURG: Het Verkeershandhavingsteam van de politieregio Midden en West Brabant heeft zaterdag tussen 10:00 en 15:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ringbaan Noord in Tilburg. De radar registreerde de snelheid van 5400 passanten. 4200 automobilisten hielden zich keurig aan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.

De Ringbaan Noord (zuid, oost en west) is één van de 5 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietsers kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De afgelopen drie jaar vonden op deze meer dan 120 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Auteur: Henk Snepvangers