Gemeente Geldermalsen

Militaire oefening

20 mei 2008 - Het Ministerie van Defensie organiseert in de periode van 9 t/m 13 juni a.s. binnen de grenzen van de gemeenten Buren, Geldermalsen, Neder-Betuwe en Tiel een militaire oefening. Aan de oefening nemen in totaal 35 militairen en 12 verkenningsvoertuigen deel.

De betreffende eenheid houdt een oefening in het kader van het verkennend optreden, een onderdeel van de functieopleiding verkenning. De oefening omvat het verplaatsen over openbare wegen en paden, het verkennen en betrekken van opstellingen en het verkennen en inrichten van waarnemingsposten. Er wordt tijdens deze oefening geen gebruik gemaakt van oefenmunitie.

Door de oefenende eenheid wordt voor het gebruik van particuliere terreinen/objecten toestemming van de eigenaar(s)/beheerder(s) gevraagd. Er zal alles aan gedaan worden om hinder van het burgerverkeer te voorkomen.

Indien, ondanks voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening is ontstaan, kan dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc., worden gemeld aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 20703
2500 ES Den Haag
Telefoon 070-3396701

Voor eventuele klachten over deze oefening kan contact worden opgenomen met het Regionaal Militair Commando Noord, Sectie Communicatie en Externe betrekkingen, tel. 0521-347831.