Gemeente Baarn

Bisschopsweg (N414) afgesloten van 9 juni tot 18 juli wegwerken.jpg

Vanaf 9 juni tot en met 18 juli 2008 voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de Bisschopsweg (N414) in Baarn en Bunschoten. Het gaat om het gedeelte tussen de kruising van de Bisschopsweg met Zuidereind/Eemdijk (km 1.7) en de bebouwde kom van Bunschoten (km 5.5), over een lengte van 3,8 kilometer.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het bestaande asfalt door nieuw asfalt. De weg wordt gemiddeld met 60 cm verbreed tot een breedte van 7,20 m. Op het nieuwe asfalt komt nieuwe markering volgens de laatste richtlijnen voor uniforme wegmarkering: een dubbele asstreep die in de bocht wordt doorgetrokken. Aan weerszijden van de weg brengen we 80 cm bermverharding aan.
Ook het fietspad wordt opgeknapt en voorzien van een nieuwe deklaag.

Afsluiting
Om het werk te kunnen uitvoeren, moet de weg gedurende zes weken worden afgesloten. Dit gebeurt vanaf 9 juni 06:00 uur tot en met 18 juli 16:00 uur. De kruising van de Bisschopsweg met Zuidereind/Eemdijk blijft open. Voor het stukje tussen De Kronkels en de bebouwde kom Bunschoten geldt een kortere afsluitingsperiode. Het gaat daarbij naar verwachting om een aantal dagen in de week van 7 juli. Gedurende de afsluiting blijven alle panden bereikbaar.

Omleidingsroute
De omleidingsroute is ter plaatse met borden aangegeven en loopt via de A1 en de N199. Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden hun normale route vervolgen. Daar waar het fietspad open ligt, worden ze veilig over een stukje van de rijbaan geleid, langs het werk. Het openbaar vervoer op de N414 bestaat uit een acht-persoonsbusje dat van Baarn naar Bunschoten rijdt. Tijdens de afsluiting rijdt het busje via Eemdijk naar Bunschoten.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact met de provincie opnemen, tel.(030)6980666 (Beheer en Onderhoud District Oost) of e-mail: wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl