Gemeente 's-Hertogenbosch

05-06-2008
Afsluiten Vughterstraat
De gemeente is in maart van dit jaar gestart met de aanleg van een bergbezinkbassin aan de Westwal. Voor het aanleggen van het bergbezinkbassin moet in de straat Achter de Boogaard de riolering worden vervangen. Een bergbezinkbassin (BBB) zorgt ervoor dat er minder overstort nodig is van rioleringswater op oppervlaktewater. Daardoor komt er schoner water in de waterloop. Het BBB vult zich tijdens een regenbui. Het vuil bezinkt en het water loopt weer weg. Het vuile water met bezinksel wordt terug gepompt in de riolering en gaat naar de zuiveringsinstallatie. Na het vervangen van de riolering volgt de aansluiting op de bestaande riolering in de Vughterstraat. De werkzaamheden voor het bassin aan de Westwal duren minstens tot het einde van dit jaar.

Vanaf maandag 9 juni wordt de Vughterstraat, ter hoogte van Achter de Boogaard voor twee weken afgesloten. De werkzaamheden bestaan uit het aansluiten op het hoofdriool in de Vughterstraat. Aansluitend aan de werkzaamheden wordt het riool in Achter de Boogaard vervangen. Hierdoor is er geen verkeer mogelijk in Achter de Boogaard tot aan de zomervakantie.

Er is een omleidingsroute ingesteld. De Vughterstraat ten zuiden van de afsluiting, vanaf huisnr. 147 tot aan de Molenberg wordt voor de bewoners en winkeliers opengesteld in twee richtingen. Voor het overige verkeer ten noorden van de afsluiting richting de Markt en de bewoners langs de Westwal en Achter de Boogaard wordt een omleidingsroute aangegeven via de Parklaan en de Kuipertjeswal.