Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (24-08)

06 juni 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 09 t/m 15 juni 2008

10-06: Burgemeester Salet feliciteert diamanten bruidspaar 11-06: Wethouder Hamerslag overhandigt eerste klussenservicepas SWO 11-06: Wethouder Lewis onthult certificaatbordje bibliotheek 11-06: Wethouder Mijnans opent kermis
Wijzigingen commissies

Burgemeester Salet feliciteert diamanten bruidspaar Burgemeester Salet feliciteert dinsdag 10 juni om 16.00 uur echtpaar Reedijk-Binnendijk met hun 60-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Reedijk zijn op 9 juni 1948 getrouwd in `s-Gravenhage en hebben twee kinderen, drie kleinkinderen en een achterkleinkind.

Wethouder Hamerslag overhandigt eerste klussenservicepas SWO Wethouder Hanneke Hamerslag overhandigt woensdag 11 juni om 13.15 uur de eerste klussenservicepas van de stichting Welzijn Ouderen (SWO) aan twee ouderen die van de service gebruik gaan maken. De overhandiging door wethouder Hamerslag en Frans Stroo, directeur SWO, vindt plaats in zaal Mei aan de Winston Churchilllaan 31.
De klussenservice is een dienst voor alle inwoners van Spijkenisse van 55 jaar en ouder en voor mensen met een beperking. Houders van de pas kunnen een beroep doen op klussenvrijwilligers die kleine klusjes in en om het huis verrichten.

Wethouder Lewis onthult certificaatbordje bibliotheek Wethouder Marjolijne Lewis onthult woensdag 11 juni om 16.00 uur een certificaatbordje bij de bibliotheek aan de Breeweg 2. Certificering is door de bibliotheekbranche benoemd als het mechanisme waarmee openbare bibliotheekorganisaties hun actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het bibliotheek(net)werk aantoonbaar kunnen maken. Certificering biedt enerzijds de minimumgarantie voor een constant niveau van producten en dienstverlening naar klanten op het lokale niveau. Anderzijds is certificering een voorwaarde om te kunnen (blijven) functioneren in het netwerk van openbare bibliotheken en biedt het minimumgaranties voor landelijke netwerkkwaliteit.

Wethouder Mijnans opent kermis
Wethouder Jan Willem Mijnans opent woensdag 11 juni om 17.30 uur de kermis op het terrein bij theater de Stoep aan de Groenoordweg 1. Samen met een groep jongeren die vorig jaar een burgerinitiatief over de kermis hebben ingediend bij de commissie Onderwijs en Welzijn, maakt wethouder Mijnans het eerst ritje in een attractie. Tijdens het Jeugddebat gaven de jongeren al aan dat ze de kermis missen. Zij hebben ruim tweehonderd handtekeningen verzameld ter ondersteuning van het initiatief.

Wijzigingen commissies
De commissie Algemene Zaken van dinsdag 17 juni is verplaatst naar dinsdag 24 juni en vindt plaats in de burgerzaal. De commissie vergadert dan gelijktijdig met de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid die in de raadzaal plaatsvindt. De commissie Centrumplan is verplaatst van woensdag 25 juni naar donderdag 19 juni en vindt plaats in de raadzaal. De commissie Onderwijs en Welzijn is gelijktijdig en vindt plaats in de burgerzaal.

Alle commissievergaderingen in de tweede helft van juni beginnen om 19.00 uur in plaats van 19.30 uur.
Interne links
Politieke Weekagenda (23 - 08)