Gemeente Eindhoven

Persbericht 6 juni 2008, No. 160

âAlle kinderen in Chinandega naar school!â
âAlle kinderen in Chinandega naar school!â. Dat is de naam en tegelijkertijd het doel van de campagne die de gemeente in samenwerking met de Stichting Stedenband Eindhoven-Chinandega en het Hivos start op Eindhovense scholen voor voortgezet onderwijs. Op maandag 9 juni ontvangt wethouder Mittendorff de directeuren van de Eindhovense scholen voor voortgezet onderwijs en zal hen om hun medewerking vragen.

âAlle kinderen in Chinandega naar school!â wil Eindhovense kinderen en scholen betrekken in het realiseren van deze doelstelling. Naast dat doel vindt de organisatie het van belang dat de Eindhovense kinderen zelf, zich bewust worden van de (economische) verschillen in de wereld, hun bevoorrechte positie en van de mogelijkheden om zelf iets aan die verschillen te doen. Alle Eindhovense scholen Millenniumscholen
Een Millenniumschool is een school die een actieve bijdrage levert aan: âAlle kinderen in Chinandega naar school!â. Iedere school bepaalt zelf op welke manier zij aan de actie wil meedoen. De enige voorwaarde is dat de acties door de leerlingen zelf bedacht worden.
Millenniumdoelen
âAlle kinderen in Chinandega naar school!â is een actie in het kader van de VN-Millenniumdoelen. In 2000 hebben 189 landen, tijdens de millenniumtop van de Verenigde Naties, afgesproken dat de wereld er in 2015 beter uit moet zien. Zij ondertekenden de Millennium Verklaring en stelden daarmee acht Millenniumdoelen:


1. De armoede halveren en minder mensen honger
2. Elk kind naar school

3. Mannen en vrouwen gelijkwaardig

4. Minder kindersterfte

5. Verbetering van de gezondheid van moeders
6. Bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes
7. Bescherming van het milieu, schoon drinkwater en minder sloppenwijken

8. Mondiaal partnerschap voor ontwikkeling

Kijk voor meer informatie op www.millenniumschool.info.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00