Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente gaat samen met de Plangroep schuldhulpverlening leveren.`

De gemeente Hellevoetsluis ondersteunt haar inwoners wanneer er sprake is van problematische schulden. Deze hulp wordt verleend in de vorm van het treffen van schuldregelingen en -saneringen, het verlenen van budget- en inkomensbeheer en preventieve activiteiten. Lang tijd is hiervoor naar tevredenheid samengewerkt met Maasdelta Budgettrefpunt.

Na overleg is besloten dat de diensten rond schuldhulpverlening niet langer door het Budgettrefpunt verleend zullen worden. In de loop van dit jaar zal de Plangroep deze taken overnemen.

Plangroep is een organisatie die werkzaam is op het gebied van schuldhulpverlening.Zij biedt op een actieve en betrokken wijze ondersteuning aan onder andere gemeenten in Nederland. PLANgroep is lid van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK).

Momenteel wordt er hard gezocht naar een geschikte locatie. Zodra deze is gevonden en de overdracht een feit is, zal dit onder andere via de lokale media en de gemeentepagina in Groot- Hellevoet bekend worden gemaakt. Tot die tijd kunt u nog bij Maasdelta Budgettrefpunt terecht.

06/09/2008