Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie start onderzoek na gewapende overval (update)
Publicatiedatum: 9-6-2008 1:03:43

BENNEKOM - De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een bedrijfswoning (behorende bij een horecagelegenheid) aan de Panoramaweg in Bennekom. Deze vond zondagavond plaats rond 23.55 uur.

Tijdens deze overval werden een 46-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Ede bedreigd met een vuurwapen of iets wat daar op leek en gedwongen geld af te geven. Tevens zou het tweetal tijdens de overval gekneveld zijn en zou er mogelijk gebruik zijn gemaakt van pepperspray. De politie heeft zich ontfermd over de slachtoffers, die weliswaar geschrokken zijn maar verder niet gewond zijn geraakt. Zij hebben hulp aangeboden gekregen van het bureau Slachtofferhulp.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart naar de overval. Van de daders ontbreekt op dit moment ieder spoor. Het zou gaan om twee personen die geheel in zwart gekleed waren en een bivakmuts droegen. Na de overval gingen zij er te voet vandoor in de richting van de Dikkenbergweg. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van dit incident. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.
(08-080548)

---