Politie Groningen

Maandag 9 juni 2008

Provincie Groningen, 09-06-2008

Groningen: rijden onder invloed

De politie heeft zondagavond van twee personen het rijbewijs ingevorderd. Een 47-jarige motorrijder uit Groningen werd op de Amkemaheerd in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van 1,75 promille alcohol. Een 35-jarige automobiliste uit Groningen werd op de Verlengde Oosterweg in haar woonplaats gecontroleerd. Zij verkeerde onder invloed van 2,5 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie bepaalt wanneer deze personen hun rijbewijs terugkrijgen.

Op de Hoekstraat in Groningen werd nog een 34-jarige snorfietser uit Groningen gecontroleerd. Hij was onder invloed van 1,4 promille alcohol en heeft een rijverbod gekregen van 6 uur.

Groningen: vrouw weigert woning te verlaten

Een 34-jarige vrouw uit Groningen is zondagavond aangehouden. De vrouw was op bezoek in een woning aan de Robijnstraat in Groningen. De bewoner wilde haar op een gegeven moment het huis uit hebben. De vrouw weigerde. Toen de politie ter plaatse kwam, ging de vrouw door het lint. Zij bleef weigeren de woning te verlaten en trapte om zich heen in de richting van agenten. Hierop is zij aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Usquert: fietsers gewond door hond

Een overstekende hond veroorzaakte zondagmorgen in Usquert een forse valpartij tussen enkele wielrenners. De Beagle liep vanaf het trottoir de weg van de Stationsstraat op juist toen een groep wielrenners langs kwam. Drie wielrenners kwamen te vallen, waarvan twee dusdanig ongelukkig dat ze met een fractuur en schaafwonden per ambulance moesten worden afgevoerd. De eigenaar van de hond is bekend.

Stadskanaal: auto geramd

De politie is op zoek naar de bestuurder van een witte VW Golf die zondagmiddag in Stadskanaal er na een aanrijding vandoor ging. De man reed met hoge snelheid op de splitsing van de Burgemeester Reijndersstraat en de Drouwenerstraat af en botste tegen de auto van een 45-jarige inwoonster van Stadskanaal. De bestuurder stapte nog uit, raapte een bumper op en ging er met even hoge snelheid vandoor. In de auto zaten volgens getuigen nog drie inzittenden, allen met kale hoofden. Een van de autodeuren was donker geverfd. De 45-jarige automobiliste kwam met de schrik vrij. Haar auto is fors beschadigd.

Wedde: zoektocht naar zwemmer

Politie en brandweer hebben zondagavond geruime tijd in recreatiegebied De Wedderbergen gezocht naar een verdwenen zwemmer. De 55-jarige inwoner van Winschoten was tegen het middaguur met zijn vriendin in de grote recreatieplas gaan zwemmen. De vrouw verloor haar vriend na enige tijd uit het oog en ging er vanuit dat hij mogelijk bij iemand was blijven praten. Na een zoektocht en geruime tijd wachten, alarmeerde zij tegen zes uur de politie. De brandweer zette duikers in. Ook werd er gedregd. Enkele bezoekers van de plas vertelden de politie dat ze de man voor het laatst in het water hadden gezien. De zoektocht werd bij het invallen van de duisternis gestaakt. Vandaag wordt opnieuw in de plas gedoken.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 292, aantal overtredingen: 142, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 610, aantal overtredingen 8, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid 100 km/uur.