Persberichten Binnensticht, 09.20 uur

Utrecht, 09-06-2008

Jachthuisje brandt af
ZEIST Getuigen hebben zondagmiddag 8 juni de politie gewaarschuwd, toen een jachthuisje aan de Kouwenhovenselaan in brand stond.

Het jachthuisje brandde omstreeks 15.15 uur totaal af. Alleen de palen stonden er nog. De getuigen hebben vier jongens bij het jachthuisje gezien. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en onderzoekt de zaak.

Brand in flat
ZEIST De politie is zondagochtend 8 juni gewaarschuwd in verband met een brand op de begane grond van een flat aan de Prinses Irenelaan.

Rond 06.40 uur zagen agenten dat er brand was aan de achterzijde van de flat. De bewoners stonden al buiten en de buren waren gewaarschuwd. De brandweer doofde de vlammen en de bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht.

De recherche stelt een onderzoek in, in verband met het vermoeden van brandstichting.

Bromfietser drinkt te veel
DE BILT De politie heeft zondagochtend 8 juni op de Utrechtseweg een 23 jarige bromfietser uit Bilthoven aangehouden, die te diep in het glaasje had gekeken.

De politie hield de man om 05.30 uur staande, omdat zijn passagier geen helm droeg. De bestuurder rook naar alcohol en moest blazen. Hij had duidelijk te veel op en werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 590 ug/l uit.

Het rijbewijs van de bromfietser is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Te veel op
ZEIST De politie heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 juni op de Montessorilaan een 40-jarige vrouw uit Doorn aangehouden, die een auto bestuurde terwijl ze te veel alcohol had gedronken.

De vrouw verblindde rond 02.40 uur de haar tegemoetkomende agenten met groot licht Dat was voor de politie aanleiding haar te controleren. Ze rook naar alcohol en moest blazen. Dat viel voor haar negatief uit.

De ademanalyse op het politiebureau wees 340 ug/l uit. De vrouw kreeg een rijverbod van 2 uur en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.