Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 09-06-2008

Steekpartij

MAARSSEN De politie heeft zondagavond een 28-jarige man uit Maarssen aangehouden als verdachte van een steekpartij. Een 26-jarige man uit Maarssen raakte gewond.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een man tijdens een ruzie in zijn bovenlichaam was gestoken door een andere man. Agenten gingen ter plaatse en troffen op een parkeerplaats aan het Antilopespoor een 26-jarige Maarssenaar aan. Hij was gewond en is per ambulance naar het UMC vervoerd. Op aanwijzing van getuigen hield de politie in een woning aan het Antilopespoor vervolgens een 28-jarige Maarssenaar aan. De mannen waren bekenden van elkaar, kregen ruzie en dit ontaarde in een vechtpartij. Uiteindelijk stak de 28-jarige man de 26-jarige man. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Schieten in tuin

MAARSSEN Zondagavond kreeg de politie omstreeks 20.15 uur de melding dat een man in een tuin in de wijk Spechtenkamp op verschillende voorwerpen aan het schieten was. Agenten gingen ter plaatse en op het moment dat ze aan het bespreken waren hoe ze de man veilig zouden benaderen, kwam hij zelf de tuin uitgelopen. Het vuistvuurwapen had hij in de tuin laten liggen. Het wapen én munitie is in beslag genomen en de 20-jarige man uit Maarssen is aangehouden.

Inbraak in kerkgebouw

MIJDRECHT Tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagmorgen 08.00 uur is een inbraak gepleegd in een kerkgebouw aan de Prinses Beatrixlaan. De politie kreeg zondagmorgen 8 juni de melding dat er was ingebroken. In het gebouw was audiovisuele apparatuur gestolen. De inbreker of inbrekers hadden bovendien veel troep gemaakt. Agenten stelden een onderzoek in. Getuigen die in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni iets of iemand hebben gezien dat te maken kan hebben met de inbraak, wordt verzocht te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.