Persberichten Eemland Zuid 09.40 uur

Utrecht, 09-06-2008

Onder invloed

AMERSOORT De politie heeft zondagavond 8 juni het rijbewijs ingenomen van een 49-jarige vrouw uit Amersfoort. Toen de vrouw omstreeks een 23.35 uur tijdens een alcoholcontrole op de Grote Haag een F(fail) blies, is zij meegenomen naar het bureau. Hier wees een ademanalyse 580 ug/l uit. Dit betekende dat het rijbewijs van de vrouw ingenomen werd. Ook kreeg zij een proces-verbaal tegen zich opgemaakt.

Fietsendief gepakt

AMERSFOORT Op zondag 8 juni heeft de politie een fietsendief aangehouden. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er een fiets werd gestolen aan de Zeldertsedreef. Agenten stelden een onderzoek in en kwamen vervolgens uit bij de woning van een 16-jarige jongen uit Amersfoort. Omstreeks 21.50 uur heeft de politie de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Messentrekker

AMERSFOORT - De politie kreeg zondag 8 juni rond 20.10 uur een melding dat een 16-jarige jongen een vrouw had uitgescholden en vervolgens had bedreigd met een vlindermes. Dit was gebeurd op de Aristotelesstraat. Dankzij getuigenverklaringen kwam de politie bij de moeder van de 16-jarige verdachte uit. Zij heeft de afspraak gemaakt met de politie dat haar zoon zich maandag 9 juni meld op het politiebureau.