Fietser onder invloed botst op auto

Heelweg, 09-06-2008 o Een 18-jarige fietser uit de gemeente Oost Gelre is zondag 8 juni omstreeks 03.40 uur bij een aanrijding op de Twenteroute gewond geraakt aan zijn gezicht. Na een blaastest bleek dat de jongen te veel alcohol had gedronken.

Een 22-jarige automobiliste uit Groenlo reed met haar auto over de parallelweg van de Twenteroute. De vrouw haalde een groep fietsers in, maar moest plotseling remmen omdat één van de fietsers voor haar auto op de grond viel.

De 18-jarige jongen fietste op dat moment achter de auto van de 22-jarige vrouw. Hij zag te laat dat zij stopte en botste achter op de auto. Hierdoor werd de auto beschadigd en raakte de jongen gewond aan zijn gezicht. Hij is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Op de plaats van de aanrijding heeft de politie een blaastest afgenomen van de fietser, waar uit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Nadat de jongen in het ziekenhuis was behandeld is hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 1,3 promille.

De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.