Man rijdt in op politie

Zutphen, 09-06-2008 o De politie heeft zaterdag 7 juni een 25-jarige inwoner van Zutphen aangehouden omdat hij tijdens een alcoholcontrole op de Deventerweg in Zutphen een stopteken negeerde en doorreed in de richting van een agent. Door opzij te springen kon de agent een aanrijding voorkomen.

Tijdens een alcoholcontrole op zaterdag 7 juni werd omstreeks 04.15 uur aan de bestuurder van een personenauto een stopteken gegeven. Daarnaast was met laserapparatuur geconstateerd dat de auto met een snelheid van 74 km/uur over de Deventerweg reed terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 30 km/uur geldt.

De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken en reed door in de richting van de agent die het stopteken gaf. Door opzij te springen kon de agent zich zelf in veiligheid brengen en een aanrijding voorkomen. Hierna zetten agenten de achtervolging in en korte tijd later werd de auto in Almen aangetroffen.

De eigenaar van de auto, de 25-jarige man uit Zutphen, kon later op de ochtend worden aangehouden. Hij is ingesloten en wordt nader verhoord.