Voedingcentrum


Voedingscentrum valt voetbalbuik aan

Vandaag start de nieuwe campagne âEen sterke man zegt wel eens âneeâ tegen verleidingenâ, waarin het Voedingscentrum tips geeft om een groeiende mannenbuik te voorkomen. Het is de eerste keer dat het Voedingscentrum specifiek mannen aanspreekt op hun gewicht.

Het EK Voetbal is voor veel mannen de aftrap voor een zomer vol verleidingen. Het bier, de snacks en de barbecueworsten zijn vaak niet aan te slepen. Miljoenen bankzitters lopen daardoor het risico op extra kiloâs en gevaarlijk buikvet. Advies van het Voedingscentrum is âBattle die buik!â

Handige tips

Met de campagne âEen sterke man zegt wel eens âneeâ tegen verleidingenâ daagt het Voedingscentrum mannen uit om hun eetpatroon eens kritisch te bekijken. Zo worden er alternatieven en simpele tips gegeven om de beruchte â4-uur-dipâ te vermijden en minder snel te grijpen naar allerlei calorierijke snacks.

Campagnemateriaal

* De nieuwe internetgame âBattle die buikâ ontkracht een aantal fabels en vooroordelen over de bierbuik, alcohol en potentie.
* De folder âOverwinningstipsâ geeft doâs en donâts om op gewicht te blijven.

* Via www.voedingscentrum.nl/desterkeman lezen mannen ervaringen van andere mannen bij het weerstaan van verleidingen. Ook vinden ze er gemakkelijke recepten zonder het âIk ben toch geen konijnâ-gevoel.

Minpuntje

Helaas, voor een biertje bestaat eigenlijk geen goed alternatief. Maat houden is de enige gezonde keuze. Het beste is dan om de alcoholvoorraad in huis te beperken en een pilsje af te wisselen met water. Wint Oranje en drink je toch een paar biertjes extra? Las dan direct daarna een Balansdag in. Zo wordt de Energiebalans hersteld en kom je niet ongemerkt aan.

Energiebalans

Alle tips die in de campagne âEen sterke man zegt wel eens âneeâ tegen verleidingenâ aan bod komen, helpen om de Energiebalans op peil te houden, waarbij eten en bewegen in balans zijn.

Zie ook

* Campagne over âde sterke manâ (mét spel âBattle die buikâ, Overwinningstips en EK-recepten)