Gemeente Roermond

Sloopwerkzaamheden voormalige Hubertusschool

Hubertusschool Vandaag (9 juni) start de daadwerkelijke sloop van de voormalige Sint Hubertusschool aan de Groene Kruisstraat. Deze week zijn de voorbereidingen hiervoor begonnen. Het gebouw maakt plaats voor de realisatie van het plan Putkamp, dat voorziet in de vestiging van een supermarkt, dagwinkels, een friture en appartementen.

Gezien de bouwperiode waaruit het gebouw stamt, zijn naar alle waarschijnlijkheid asbest-houdende materialen in het gebouw verwerkt. Deze asbest wordt tijdens de sloop door een gespecialiseerd bedrijf op deskundige wijze verwijderd. Ter bescherming van de slopers wordt gebruik gemaakt van beschermende kleding en speciale containers voor afvoer. Indien nodig wordt het terrein met rood/wit lint afgezet. Door het verwijderen van het asbest ontstaat er geen gevaar voor omwonenden.

Omwonenden zijn via een bewonersbrief geïnformeerd en hebben bij vragen de mogelijkheid contact op te nemen met het sloopbedrijf Martens-Hamans. Dit bedrijf is bereikbaar via: 046-4371432. Publicatiedatum: 9-6-2008 Bijgewerkt: 9-6-2008