Politie Midden- en West Brabant

Bureau Brabant

TILBURG, 9 juni 2008

Poging tot doodslag in Den Bosch
Op woensdag 16 april 2008 rond 23.40 uur ziet een voorbijganger twee lichten van een zaklantaarn schijnen in een woning in Den Bosch. De man bedenkt zich geen moment en belt meteen 112 en vertelt dat er ingebroken wordt in de woning. De politie komt meteen en twee agenten lopen via een poort in de richting van de achterzijde van de woning. Op dat moment komt er een Mercedes met hoge snelheid door de poort gereden. Een van de agenten kan nog opzij springen, maar de andere wordt geraakt en belandt op de motorkap van de auto en valt daarna op de grond. Er wordt hierna geschoten op de Mercedes. De agenten zetten de achtervolging in door Den Bosch en de snelheid loopt hierbij op tot 120 kilometer per uur. De Mercedes wordt korte tijd later
teruggevonden met op de achterbank een gestolen schilderij uit de woning in Den Bosch. Van de inbrekers is niets meer te bekennen. Kort hierna wordt een aantal straten verder een man aangehouden, met bloed aan zijn handen. Hij is een bekende van de politie. De man is later weer in vrijheid gesteld, maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Poging diefstal met geweldpleging Heesch
In de middag van donderdag 15 mei 2008, gaat een oudere vrouw met haar scootmobile op weg op familiebezoek. Zij rijdt dan altijd een klein stuk via de bossen. Opeens komt een aantal jongens uit de bosjes. Een van de jongens heeft een ijzeren staaf in zijn handen en slaat hiermee tegen de scootmobile, waarbij ook getrapt wordt. De jongens zeggen dat zij de scootmobile van de vrouw willen hebben en mishandelen haar. Het lukt hun niet om de scootmobile mee te nemen, wel is deze flink beschadigd. De vrouw heeft verwondingen aan de mishandeling overgehouden.

Inbraak in Mill
In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari 2008 is ingebroken in een winkel van het Kruidvat in Mill. Die nacht wordt de voordeur van de winkel opengebroken en drie mannen kunnen op die manier binnen komen. Zij stelen veel spullen. De daders staan op de
bewakingsbeelden.

Poging diefstal scooter in Uden
Op dinsdag 18 maart 2008 parkeert een vrouw 's-middags haar scooter bij haar werk in Uden en zet hem met een kettingslot op slot. Als zij die dag, laat in de avond weer bij haar scooter komt, merkt zij dat het stuurslot geforceerd is. De daders van deze poging tot diefstal staan op bewakingsbeelden.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 9 juni om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 10 juni om 17.00 uur.

Auteur: Bureau Brabant