Politie Haaglanden

persberichten 9 juni

Haaglanden , 09-06-2008

Man schiet met luchtbuks vanaf balkon
Den Haag De politie hield zondag 8 juni om 18.25 uur een 21-jarige Hagenaar aan in zijn woning aan de Roggekamp. Omstanders belden de politie nadat zij schoten hadden gehoord. Uit onderzoek bleek dat de 21-jarige man hiervoor verantwoordelijk was. Hij overhandigde de agenten een luchtbuks waarmee de man vanaf het balkon had staan schieten. Het wapen namen de agenten in beslag en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw mishandeld, getuigen gezocht
Den Haag De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 27-jarige vrouw uit Hulst, zondag 8 juni omstreeks 16.50 uur op de Spuistraat. De vrouw liep op de Spuistraat, ter hoogte van de Blokker, in de richting van de Weversplaats toen zij werd aangesproken door een haar onbekende man. Toen de vrouw hier niet op reageerde, pakte de man haar bij de bovenarm beet. Plotseling kwam er een tweede man ten tonele die de vrouw een snijwond in haar onderarm toebracht met een onbekend voorwerp. Daarna wist de vrouw zich uit de greep van haar belager los te rukken en is zij naar haar auto gevlucht. Het signalement van de man die de vrouw vastpakte luidt: een man van Noord-Afrikaanse komaf, leeftijd ongevere 40 jaar, lengte ongeveer
1m85. De man had een volslank postuur en een bol rond gezicht met duidelijk zichbare littekens van acné. De man had donker, kort geschoren haar en was gekleed in een wit t-shirt met daaronder een spijkerbroek. De man die de vrouyw verwondde was eveneens van Noord-Afrikaanse komaf en was ongeveer 30 jaar oud en 1m70 lang. Deze man had een slank postuur en had straks naar achter gekamd haar, vermoedelijk in een staartje. Deze man was in donkere kleding gekleed. Heeft u zondagmiddag iets gezien van dit incident of heeft u anderszins informatie die kan helpen dit tweetal te vinden, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Jongeren aangehouden met gestolen fiets
Den Haag Agenten hielden zondagmiddag omstreeks 14.20 uur drie jongeren met een gestolen fiets aan in het Scheveningsebos. Het drietal, Hagenaars van 15 en 19 jaar en een Delftse van 18 jaar, viel op omdat zij op een bankje zaten met daaromheen drie fietsen en wat gereedschap. Bij controle van de drie bleek dat één van hen gesignaleerd stond voor een bedrag van 93 euro en dat een ander in het bezit was van de gestolen fiets. Op het politiebureau mochten het meisje en de 19-jarige, na het betalen van de openstaande boete, weer naar huis. De 15-jarige bekende de fiets te hebben gestolen vanaf de Amsterdamse Veerkade. De vader van de jongen werd in kennis gesteld. Hij mocht na verhoor weer naar huis en zal de ontstane schade aan de fiets vergoeden.

Geweldpleger aangehouden
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar werd zondagmiddag aangehouden nadat hij zijn 22-jarige vriendin had mishandeld. De vrouw was hierop naar de buren gevlucht waar zij de politie inlichtte. De vrouw deed aangifte tegen haar vriend. De politie hield de man aan in hun gezamenlijke woning. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Vrouw rijdt in tramrails
Den Haag Een 63-jarige Haagse raakte zondagmorgen 8 juni gewond toen zij op de Zoutmanstraat met het wiel van haar fiets in de tramrails reed en ten val kwam. De vrouw kwam met haar wiel in de rails terecht omdat zij schrok van een passerende auto. Door de val brak de vrouw vermoedelijk haar arm en liep een geparkeerd staande auto schade op. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Dronken bestuurder zorgt voor ravage
Den Haag Op zondag 8 juni omstreeks 10.25 uur verloor een 20-jarige Haagse automobilist op de Apeldoornselaan de macht over zijn stuur en reed een geparkeerde auto total loss. Bij ademanalyse blies de man 575 ugl. Later bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor dit feit en het rijden onder invloed van alcohol kreeg hij proces-verbaal.

Drie mannen aangehouden na vernieling
Den Haag Drie mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar allen afkomstig uit Den Haag zijn op maandag 9 juni omstreeks 03.50 uur aangehouden op de Kauwlaan. Deze drie worden er van verdacht op de Pauwenlaan een plantenbak te hebben vernield. Ook zouden de drie GFT containers op de rijbaan hebben gezet. De mannen zijn meegenomen naar een politiebureau.

Vechtpartij
Voorburg De politie ontving op zondag 8 juni omstreeks 01.00 uur een melding, dat op de Van Arembergelaan zeker 30 man met elkaar op de vuist waren. De groep stoof uiteen bij het zien van de toegesnelde politieagenten. Een 39-jarige Voorburger gedroeg zich zeer vervelend en luisterde niet naar de vorderingen van de politie. Hij werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau enkele bekeuringen.

Bekeuring na geluidsoverlast
Voorburg Een gewaarschuwd man telt voor twee. Die spreuk ging op maandag 9 juni omstreeks 03.00 uur op voor een 38-jarige bewoner van de Van Barbansonstraat. De Voorburger was al een keer gewaarschuwd, omdat hij veel te luide muziek ten gehore bracht. Toen de politie enige tijd later opnieuw klachten van geluidsoverlast op dat adres ontving gaf zij de man zonder pardon een bekeuring en waarschuwde hem dat de volgende keer zijn apparatuur in beslag zou worden genomen. Zo ver liet de man het gelukkig niet komen.

Knuppel in de hand en mes in broekzak
Wassenaar - Een 46-jarige man uit Leiden nam de relatieproblemen tussen hem en zijn vrouw zo slecht op dat hij zondag 8 juni om 16.30 uur op een camping in Wassenaar op zoek ging naar zijn vrouw en haar vriend. De man liep daar met een knuppel in zijn hand en met een mes in zijn broeksband gestoken toen agenten hem aanhielden. De man moet dinsdag voor de rechter-commissaris verschijnen.

Agenten helpen verwarde vrouw weer naar huis
Wassenaar Surveillerende agenten kregen maandag 9 juni om 02.15 uur bericht dat een verwarde dame met haar rollator op de Waalsdorperlaan liep. Ze spraken de dame aan, die op haar rollator zat te slapen. Ze was zich niet bewust van het tijdstip, noch van waar ze was of naar toe ging. Gelukkig kon ze wel haar personalia opgeven, zodat de agenten de 88-jarige Haagse naar huis konden brengen.

Glaasje op
Wassenaar Een agent in vrije tijd belde maandag 9 juni om 00.33 uur zijn collegas toen hij een auto slingerend over de Rijkssstraatweg zag rijden. Agenten lieten de 37-jarige automobiliste uit Wassenaar een blaastest afleggen, waaruit bleek dat de Wassenaarse te veel gedronken had om te mogen rijden. Ze blies 295 ugl en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Getuige verijdelt fietsendiefstal
Rijswijk Een getuige belde zondag 8 juni om 20.45 uur de politie omdat twee jongens fietsen wilden stelen bij de fietsenstalling op het Generaal Eisenhowerplein. De getuige bleef aan de telefoon zodat op zijn aanwijzingen de agenten het tweetal in de kraag konden vatten. Beide jongens, 18 en 16 jaar uit Den Haag en Rijswijk, bekenden op het bureau hun plannen om een fiets te stelen. Zij kregen een proces-verbaal.

Alcoholcontrole
Westland De politie voerde zondag 8 juni op twee plaatsen een alcoholcontrole uit. Tussen 21.00 en 22.15 controleerden agenten op de Poeldijkseweg in Monster 46 bestuurders, allen legden de blaastest met goed gevolg af. Tegelijkertijd moesten 50 bestuurders op de Dorpskade in Wateringen een alcoholtest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken om te mogen rijden.

Teveel gedronken
s-Gravenzande Een 67-jarige automobilist liep maandagochtend 9 juni om
02.00 uur tegen de lamp. De man werd bij een alcoholcontrole op de Nieuwelaan gecontroleerd en had teveel gedronken. Hij blies 570 ugl en kreeg een proces-verbaal. Het was voor de man al de 4e keer dat hij met de politie vanwege alcoholgebruik in aanraking kwam. De politie laat daarom een onderzoek instellen naar de rijvaardigheid van de man.

Meisje gewond bij aanrijding
Monster - Een 48-jarige automobiliste uit Wateringen veroorzaakte zaterdag 7 juni om 12.50 uur een aanrijding op de Madeweg. De vrouw wilde vanaf de Madeweg linksaf een inrit inrijden en zag daarbij een tegemoet komende 45-jarige automobilst uit Rijswijk over het hoofd. In de auto van de 48-jarige zat haar negenjarige dochter. Zij raakte bij de aanrijding bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Het meisje is onder begeleiding van politiemotorrijders vervoerd naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek dat zij een hersenschudding had en een gebroken sleutelbeen. Zij is ter observatie opgenomen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Heterdaadje fiets
Delft Een 49-jarige Delftenaar belandde zondag 8 juni om 17.40 uur in de cel. De man werd gecontroleerd nabij de Maria van Reigersberchstraat op alcoholgebruik. Dat viel allemaal wel mee. De man reed echter op een fiets waarvan de herkomst onduidelijk was. Uit onderzoek bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. Hij werd aangehouden op verdenking van heling. Ook een 13-jarige jongen werd op verdenking van fietsendiefstal aangehouden. De jongen reed over de Poptahof en agenten zagen dat het slot openstond zonder dat er een sleutel in het slot zat. De jongen bekende de diefstal en kreeg een proces-verbaal.

Niemand gedronken
Pijnacker-Nootdorp Een alcoholcontrole zondagavond 8 juni tussen 20.00 en 22.00 uur op de Klapwijkseweg leverde een prima resultaat. Van de circa 100 gecontroleerde automobilisten had niemand teveel gedronken.

Agressieve bromfietser
Zoetermeer Een 20-jarige Zoetermeerder mishandelde maandag 9 juni om
03.00 uur een politieman. De Zoetermeerder kreeg op Het Rond een bekeuring voor wildplassen en was het daar niet mee eens. Hij schold de agent uit en gaf hem een klap. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.