AutoRai

Opnieuw verkooprecord Mazda Motor Europa

(6/9/2008)
Mazda Motor Europe heeft de afgelopen maand opnieuw een absoluut verkooprecord geboekt met de verkoop van totaal 31.200 eenheden. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dat een stijging van 18 procent en tevens de allerbeste maand mei voor Mazda in Europa ooit.

Tot op dit moment is Mazda dit jaar één van de snelst groeiende merken in Europa met een totaal volume van 158.700 eenheden (+ 18 %) voor de periode januari tot en met mei 2008.

In alle regioâs van Europa steeg de populariteit van het merk Mazda, waarbij 20 markten hogere verkoopcijfers noteerden en zeven markten de hoogste verkopen ooit voor de maand mei behaalden. Rusland was opnieuw de grootste markt voor Mazda (zie tabel volgende pagina voor meer details). Het land boekte wederom een record in de afgelopen meimaand, wat tevens de 18^e maand op rij was met een groei van meer dan 10 %.

Twee markten, Groot-Brittannië en Portugal, scoorden zowel qua volume als verwacht marktaandeel een record. In Centraal en Zuidoost Europa bleef Mazda het uitstekend doen met recordverkopen in mei in Oekraïne, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Italië en Griekenland behaalden hun op één na beste resultaat ooit voor een meimaand, in Tsjechië en Slowakije was dat het op twee na beste resultaat.

Ook in Nederland werden beduidend meer Mazdaâs verkocht in de maand mei 2008 dan in mei 2007: 863, een stijging van 36,5 %. Totale verkopen in Nederland in de eerste vijf maanden van dit jaar zijn, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, gestegen met 10,7 %.