Datum: 9 juni 2008

Noordwijk Aanhoudingen voor geweld en brandstichting De politie heeft zondag 8 juni rond 04.50 uur vier mannen aangehouden die probeerden brand te stichten bij een benzinepomp aan de Beeklaan en een bushokje te vernielen. De vier, twee uit Katwijk van 18 en 19 jaar, een 19 jarige uit Valkenburg en een 21 jarige uit Rijnsburg, zijn na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De benzinepomp heeft waarschijnlijk geen brandschade opgelopen. Mogelijk heeft het snelle ingrijpen van de politie erger kunnen voorkomen. De politie kon snel reageren dankzij een goede melding van een getuige.

Noordwijk Geweldplegers aangehouden De politie heeft zondag 8 juni twee mannen aangehouden die zich tijdens het stappen aan de Grent verkeerd gedroegen. Rond 01.50 uur sloeg een 19 jarige Noordwijker in een dansgelegenheid een mede bezoeker op zijn gezicht. De reden is niet duidelijk geworden. Rond 02.45 uur sloeg een 20 jarige man uit Rijnsburg in op een man uit Dordrecht. Dit gebeurde buiten op de Grent. De Dordrechter liep daar langs de verdachte en kreeg plotseling een uithaal van hem. Beide verdachten zijn inmiddels weer vrij. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op voor mishandeling.

Rijnsburg Geweldplegers aangehouden De politie heeft een 19 jarige jongen uit Katwijk en een 16 jarige jongen uit Leiden aangehouden. De twee worden er van verdacht dat zij zaterdag 7 juni rond 00.20 uur op De Schans een 21 jarige jongeman uit Rijnsburg aanvielen en mishandelden. De Rijnburger werd met zijn hoofd tegen een muur geslagen en kreeg meerder trappen tegen lijf en hoofd. De politie onderzoekt nog het waarom van dit geweld. De verdachten reden op een scooter langs het slachtoffer, daagden hem uit en vielen hem daarna aan. Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Rijnsburg Onderzoek naar mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 26 jarige man uit Leiden. Hij werd vrijdag 6 juni rond 23.30 uur op de Nassaulaan nabij de skateboardbaan door twee nog onbekende mannen in elkaar geslagen. Hij liep daarbij onder meer een gebroken neus op.

Oegstgeest Aanrijding tussen fietser en scooter Op de Geverstraat gebeurde zaterdag 7 juni rond 19.45 uur een aanrijding tussen een 17 jarige fietser uit Waddinxveen en een 46 jarige scooterrijder uit Katwijk. Dit gebeurde toen de fietser de weg overstak. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht van het ongeval. De scooterrijder raakte gewond en is met hoofd- , nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanrijding tussen motor en auto Zondag 8 juni rond 12.15 uur besloot een 37 jarige automobilist uit Delft op de Europaweg een file te verlaten en keerde. Daarbij had hij een 58 jarige motorrijder uit Rotterdam niet gezien en ontstond een aanrijding tussen de twee. De motorrijder raakte daarbij gewond en is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Telefoon gestolen Twee nog onbekende jongens op een scooter hebben zaterdag 7 juni rond 21.30 uur een telefoon gestolen van een 40 jarige man uit Leiden. De man liep over de 2e Binnenvestgracht en belde. Op dat moment kwamen de twee aanrijden en griste de telefoon uit zijn handen. De politie doet onderzoek.

Leiden Ongeval Een 40 jarige automobilist uit Leiderdorp reed vrijdagavond 6 juni rond 19.15 uur op de kruising Schopholweg met de Morsweg en de Plesmanlaan tegen een verkeersbord. De man was even afgeleid door het claxonneren van een medeweggebruiker en toen hij weer voor zich keek zag hij het bord. De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. Zowel de man als zijn inzittende, een 40 jarige vrouw uit Leiderdorp, werden met klachten voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanrijding tussen bromfiets en auto Een 18 jarige bromfietsster uit Voorschoten reed zaterdag 7 juni rond 11.35 uur nabij een hotel aan de Voorschoterweg tegen een 58 jarige automobilist uit Lelystad die daar vandaan kwam. De vrouw raakte gewond en is met letsel aan nek, gezicht en knie overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De verkeersdienst van de Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de schuldvraag.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal boot De politie heeft zondag 8 juni rond 00.10 uur zes jongens en één meisje aangehouden omdat zij aan de Oranjegracht een katjuitbootje stalen. De verdachten in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar en afkomstig uit Voorburg en Den Haag, waren met een eigen boot komen aanvaren, meerden af bij de aan de kade liggende boot, maakte hem los en vaarden er mee weg. Een getuige maakte daarvan bij de Politie melding. Op de Herengracht werden de verdachten onderschept. De verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Leiden Verkeerscontrole rondom Transferium De politie van Leiden-West heeft vrijdagavond 6 juni op diverse locaties rondom het Transferium een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam, agenten uit de Duin- en Bollenstreek en het Korps Landelijke Politiediensten. Op de Plesmanlaan werd tussen 18.30 en 21.30 uur gecontroleerd op snelheid met de lasergun. Er werden 17 overtredingen geconstateerd. Negen van deze bestuurders reden met meer dan 30 km/uur harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur (binnen de bebouwde kom). De hoogste overschrijding werd gereden door een motorrijder. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 114 km/uur. Het rijbewijs van de motorrijder werd ingevorderd. Veel van deze overtreders bleken beginnend bestuurders te zijn. In de omgeving van de Plesmanlaan werd rijdend toezicht gehouden. Er werden nog vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, het negeren van het rode verkeerslicht, wildplassen, foutparkeren en het negeren van een gesloten verklaring (beide richtingen. Het Korps Landelijke Politiediensten heeft op de Rijksweg A44 in beide richtingen 295 hardrijders betrapt. De hoogst gemeten snelheid was 168 km/uur. Er werd gecontroleerd van 20.00 tot 23.45 uur. Er waren in totaal 4360 passanten. Op de twee locaties op Provincialeweg N206 werd eveneens gecontroleerd op snelheid. Van de 1693 passanten reden er 35 te hard. De hoogst gemeten snelheid hier was 185 km/uur, terwijl een maximum snelheid geld van 80 en 100 km/uur. Alle gefotografeerde overtreders krijgen binnen enkele weken de acceptgiro thuisgestuurd. Bestuurders die meer dan 50 km/uur te hard hebben gereden krijgen van het Ministerie van Justitie een brief.

Oude Wetering Auto's bekrast In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni is een aantal auto's en bedrijfsauto's die op en rond de Watergang geparkeerd stonden bekrast. Tot nu toe is bekend dat het zo'n acht voertuigen betreft. De politie verzoekt benadeelden aangifte te doen van de vernieling. Dit kan via internet www.politie.nl/hollands-midden.nl, via 0900 - 8844 of op het politiebureau in Roelofarendsveen. Het bureau is op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.30 uur.

Leiderdorp Aanhouding na mishandeling De politie heeft zondag 8 juni rond 12.00 uur een 30 jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 20 jarige vriendin uit Schiedam. De twee hadden ruzie gekregen in hun hotelkamer aan de Persant Snoepweg waarbij de vrouw meerdere keren werd geslagen. Buiten bij zijn auto ruzieden de twee verder en kreeg de vrouw nogmaals een klap en een schop. Beiden belde korte tijd later de politie waarna de verdachte werd aangehouden.

Nieuwe Wetering Aanrijding bij rotonde Bij de rotonde op de Voorweg vond zaterdag 7 juni rond 18.50 uur een aanrijding plaats tussen een fietsster een automobilist. De fietsster, een 16 jarige uit Rijpwetering, reed over het fietspad bij de rotonde en verleende geen voorrang aan een van links komende 53 jarige automobilist uit Nieuwe Wetering. Tussen de twee ontstond een aanrijding. De fietsster werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen Aanhoudingen na verdachte situatie De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni een 23 jarige Gouwenaar en een 22 jarige Waddinxveense aangehouden. De politie kreeg rond 03.50 uur de melding van een verdachte situatie op de Burgemeester Trooststraat. Een getuige hoorde geschreeuw uit de auto komen en belde de politie. Agenten spraken de bestuurder aan die inmiddels was uitgestapt. Hij negeerde echter de agenten en wilde doorlopen. Ook reageerde hij niet toen naar zijn legitimatiebewijs werd gevraagd. Hierop werd de man aangehouden. Zijn vriendin die in de auto zat heeft na de aanhouding de auto naar het bureau gereden. Daar werd geconstateerd dat ze onder invloed was van alcohol. Omdat zij, een beginnend bestuurster, 560 ug/l (max. 350 ug/l) blies werd haar rijbewijs ingevorderd.

Nieuwerkerk a/d IJssel Taxichauffeur mishandeld De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 19 jarige taxichauffeur uit Gouda. In Gouda stapten zondag 8 juni rond 04.00 uur vier mannen bij hem in de taxi voor een rit naar het Kroonkruid. Daar sprongen de drie uit de auto en renden weg zonder de rit te betalen. De taxichauffeur ging achter de mannen aan. In een park kreeg hij klappen en trappen van twee of drie van hen. Uiteindelijk wist hij één van de mannen, een 28 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel te achtehalen. Deze bood aan de rit te betalen en deed dit ook. Hij werd door de politie wel aangehouden als verdacht van openlijke geweldpleging. Hij is daarover gehoord. De Nieuwerkerker werd daarna weer in vrijheid gesteld. De andere verdachten zijn nog niet aangehouden.

Gouda Schennispleger aangehouden De politie heeft zaterdag 7 juni rond 08.30 uur een 29 jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor schennispleging. Dit deed hij in een trein op het Goverwellestation. Een 12 jarig meisje uit Gouda was hier getuige van en zocht een conducteur op. De verdachte werd daarna aangehouden en verhoord. Hij zal zich op maandag 18 augustus bij de Politierechter moeten verantwoorden.

Gouda Geweldplegers aangehouden De politie heeft vrijdag 6 juni rond 22.30 uur bij een benzinestation aan de Schoonhovenseweg een 22 jarige man uit Gouda en een 24 jarige man uit Stolwijk aangehouden. De mannen maakten deel uit van een groepje mannen die om nog onduidelijke reden daar twee mannen uit Gouda van 23 en 34 jaar mishandelden. De twee waren daar aan het tanken toen het groepje op hen afkwam en ze begon uit te dagen, te slaan en schoppen. De 34 jarige klaagde over zijn hoofd en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het andere slachtoffer liep diverse blauwe plekken op. De politie is bezig met een nader onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Beide aangehouden verdachten zijn wel weer in vrijheid gesteld.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --