Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaken in Bondsraad gepresenteerd als meesterlijke sport
Zaterdag 7 juni heeft bestuurslid communicatie Jan Schinkelshoek in de Bondsraad het nieuwe communicatieplan gepresenteerd. Met het plan wil de KNSB het schaken positioneren als meesterlijke sport. Sport vanwege het competitieve en spannende karakter; meesterlijk vanwege het strategische, koninklijke en soevereine karakter. De Bondsraad reageerde enthousiast op het plan, dat de komende maanden nader wordt uitgewerkt.

De vergadering van de Bondsraad stond voor het eerst onder leiding van voorzitter Eddy Schuyer. Aan het begin van de Bondsraad werd stil gestaan bij het overlijden van Koert ter Veen eerder dit jaar. Verder deelde de voorzitter mee dat naast Erik van Dijk ook Anthony Migchels heeft besloten zijn bestuurstaken neer te leggen vanwege drukke werkzaamheden.

De volgende Bondsraad is op 29 november. Dan staan de begroting en de nieuwe sportagenda van NOC*NSF en de gevolgen daarvan voor de KNSB op het programma.

---

Mees van Osch wint laatste toernooi IJSCO-cyclus

Op zaterdag 7 juni werd in Wageningen het laatste toernooi gespeeld van de succesvolle IJSCO cyclus in de Oostelijke Schaakbond. Voor de organiserende Schaakvereniging Wageningen was dit de zesde editie van het toernooi. Het Wageningse toernooi werd gewonnen door Mees van Osch van SV De Toren uit Arnhem.

Een verslag van het toernooi in Wageningen is te lezen op de site van SV Wageningen. Algemene informatie over de IJSCO-cyclus kunt u hier vinden.