Hans Bruning neemt afscheid van ICCO & Kerk in Actie

09/06/2008 11:35

ICCO

Internationaal Programma directeur Hans Bruning verlaat per 1 augustus ICCO & Kerk in Actie. Hans Bruning zet een nieuwe stap in zijn carrière en gaat zich vestigen als zelfstandig adviseur. Daarnaast wil hij zich oriënteren op zijn bestuurlijke toekomst.

Hans Bruning (50) begon in 2001 bij ICCO als internationaal directeur. Onder zijn leiding heeft ICCO de kwaliteit van haar werk in ontwikkelingslanden vergroot, door de focus te richten op drie belangrijke thema's: toegang tot basisvoorzieningen, vredesopbouw & democratisering en duurzame rechtvaardige economische ontwikkeling. Om effectiever te kunnen werken is het aantal landen waarin ICCO werkt, verkleind van tachtig naar vijftig. Samenwerking met het bedrijfsleven is in deze periode een van de speerpunten geworden.

De afgelopen zeven jaar heeft Hans Bruning zich ingezet voor versterking van de Nederlandse en internationale samenwerking tussen protestants christelijke ontwikkelingsorganisaties. Sinds 1 januari 2007 is hij als Internationaal Programma directeur verantwoordelijk voor de gezamenlijke buitenlandafdeling van ICCO & Kerk in Actie. Daarnaast zit hij in het bestuur van ACT Development, een nieuw wereldwijd oecumenisch netwerk van kerken en organisaties en één van de grootste internationale netwerken voor ontwikkelingssamenwerking.

Ook heeft Bruning zich hardgemaakt voor een betere borging van de inbreng van maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden in het beleid van ontwikkelingsorganisaties. Hij is één van de roergangers van een ambitieus vernieuwingstraject, waarbij ICCO de verantwoordelijkheid voor beleid deelt met maatschappelijk betrokkenen in ontwikkelingslanden. Daartoe heeft ICCO bestuurorganen benoemd in verschillende continenten en zal het werk worden gedecentraliseerd.

'Bij ICCO & Kerk in Actie heb ik me volop kunnen inzetten bij organisatorische veranderingen. Nu is het de tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil me met nieuwe energie gaan inzetten als zelfstandige. Ik wil me gaan oriënteren op nieuwe bestuurlijke taken. Daarbij maak ik gebruik van mijn ervaring in het internationale werk, de non-profit sector en de sociale economie', aldus Bruning.





http://www.icco.nl