Politie Zuid-Holland-Zuid

09/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 09-06-2008 o persberichten district I

GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 8 juni op maandag 9 juni een 51-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed auto terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid en een ongeldig rijbewijs heeft. Agenten zagen de man rijden op de Noordendijk. Bij het zien van de politie versnelde de bestuurder. De dienders keerden en troffen het voertuig aan op de Groenendijk met de lichten aan en twee vrouwen weggedoken op de achterbank. De bestuurder en de bijrijder waren verdwenen. Een van de agenten vorderde daarop een fiets van een toevallige passant en zocht in de omgeving. Hij vond de 51-jarige man en zijn zoon al lopend. De 51-jarige bekende direct in overtreding geweest te zijn als bestuurder van de betreffende auto. Hij werd na het afleggen van een verklaring op het politiebureau weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TWEE AUTOS IN BRAND
ZWIJNDRECHT In de Pegasusstraat hebben in de nacht van zondag 8 juni op maandag 9 juni twee autos in brand gestaan. Vermoedelijk is een voertuig aangestoken waarna het vuur over is geslagen naar auto die er naast stond geparkeerd. De brand werd geblust door de brandweer. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie onderzoekt de zaak.

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 8 juni een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. De politie kreeg omstreeks 16.20 uur de melding van een schennispleger in de Zwaluwenburg. Drie meisjes van rond de 10 jaar werden geconfronteerd met de masturberende man. Direct werd de politie ingeschakeld die op basis van het signalement aansloeg op een mogelijke verdachte. Deze 30-jarige man werd thuis opgezocht en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij bekende de schennispleging. De politie sluit niet uit dat de man verantwoordelijk is voor meerdere schennisplegingen. Dit wordt onderzocht.