Politie Zuid-Holland-Zuid

09/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 09-06-2008 o Persberichten district II

GESTOLEN FIETS
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van zondag 8 juni op maandag 9 juni een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Zandkade. De politie controleerde de fietser. De man kon zich niet identificeren en na controle van de tweewieler bleek deze van diefstal afkomstig. De fiets werd afgelopen weekend gestolen vanaf de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam. De man verklaarde op het politiebureau de fiets op straat gekocht te hebben. De politie stelt hiernaar een onderzoek in.

DRIE JONGEREN AANGEHOUDEN
NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft zondagmiddag 8 juni drie jongens van 14, 16 en 17 jaar, allen uit Nieuw-Lekkerland aangehouden. De politie kwam hiertoe na de melding dat er jongeren met wapens op verkeersborden aan het schieten waren. Agenten namen poolshoogte en troffen een groepje jongeren op de Lekdijk. De 16-jarige had een soort geweer over zijn schouders hangen en werd daarop aangehouden. Het geweer gaf hij direct af aan de dienders. Het bleek om een replica van een Kalasnikov een AK47 - te gaan. Met de replica kunnen balletjes worden afgeschoten. Op het politiebureau kwam boven water dat er nog meer van dergelijke nepwapens in omloop waren. De politie stelde een onderzoek in en haalde een 14-jarige jongen naar het politiebureau die ook in het bezit was van het verboden speeltje. Vervolgens werd ook de 17-jarige op het politiebureau uitgenodigd. Hij bleek ook een replica in zijn bezit te hebben én degene te zijn die drie nepwapens had gekocht en twee daarvan had doorverkocht aan zijn vrienden. Deze laatste verdachte werd dan ook door de politie in verzekering gesteld. De andere twee tieners mochten na verhoor en afstand doen van het wapen weer naar huis. Hun ouders zijn op de hoogte. Over de staf voor de jongens wordt nog overleg gevoerd.

AANGEHOUDEN OP VERDENKING VAN BRANDSTICHTING
PAPENDRECHT De politie heeft afgelopen weekend twee jongens van 19 en 20 jaar uit Papendrecht aangehouden. Ze worden verdacht van brandstichting. De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag melding van een brandende vuilcontainer op De Biezen. Er werd direct een onderzoek ingesteld waarbij de twee verdachten op de vlucht sloegen. Beiden werden in de kraag gevat. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat de twee verantwoordelijk zijn voor meer brandjes die Papendrecht de afgelopen maanden teisterden. Het ging daarbij vooral om containers en bossages. De politie zet het onderzoek voort.