Gemeente Assen


Bezoekers blijven langer en geven meer uit in de binnenstad

Assen, 9 juni 2008

De Asser binnenstad wordt weer meer door inwoners uit Assen en direct omliggende gemeenten bezocht. Ten opzichte van 2005 is de verblijfstijd van de bezoekers aan de binnenstad licht toegenomen en bedraagt gemiddeld een uur. Het bedrag aan bestedingen is toegenomen. Gemiddeld geven bezoekers 34,- uit. Dit blijkt uit de Detailhandelsmonitor over 2008.

Verder laat de Detailhandelsmonitor zien dat de binnenstad van Assen wat betreft vloeroppervlak van winkels vergelijkbaar is met Emmen en Zwolle. Met name over de afgelopen twee jaar is sprake van een sterke groei van het winkelaanbod met 4.500 m² tot 69.700 m². Het totale winkelaanbod in de gemeente Assen is in vergelijking met 2005 met 4% toegenomen.

Het aantal horecavoorzieningen in de gemeente Assen en in de binnenstad groeit. Ten opzichte van 2005 is het aantal cafés, bezorg/afhaalzaken en ijssalons toegenomen. De toename van het aanbod wordt met name in de binnenstad waargenomen. Het horecabezoek bedraagt dit monitorjaar 48%. Daarmee heeft de afname van het horecabezoek in 2003 en 2005 weer plaats gemaakt voor een toename conform het landelijk beeld. De binnenstad van Assen blijft de belangrijkste bestemming voor een bezoek aan de horeca. Vooral cafés zijn populair onder bezoekers.