Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor de heer Brouwer uit Spijkenisse

09 juni 2008

De heer Alexander Rudolf Brouwer uit Spijkenisse ontving zaterdag 7 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Salet. De heer Brouwer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens een feestavond ter ere van het 25-jarig jubileum van de Onafhankelijk Darts Organisatie.

De heer Brouwer is betrokken geweest bij de oprichting van de eerste dartcompetities in de beginperiode van de Onafhankelijke Dart Federatie (O.D.F.), nu bijna 25 jaar geleden. Hij heeft verschillende bestuurlijke functies bekleed sinds die tijd. In de periode van 1985 tot 1988 is de heer Brouwer voorzitter geweest van de O.D.F, daarna werd hij tot 1992 algemeen bestuurslid. De heer Brouwer was in 1996 en 1997 secretaris van de O.D.F.. Vanaf 1997 heeft de heer Brouwer diverse korte bestuurlijke functies vervuld binnen de O.D.F. Hij ving daarmee tijdelijke vacatures in het bestuur op die niet direct konden worden ingevuld. Dit betrof de functies van voorzitter, penningmeester, secretaris en kascontrolecommissie.

Naast de diverse bestuurlijke functies die de heer Brouwer heeft uitgeoefend, is hij ook altijd beschikbaar geweest voor het overige vrijwilligerswerk. Dit betreft het organiseren van darttoernooien, het begeleiden hiervan en de uitwerking van de tussenstanden en uitkomsten. De heer Brouwer heeft daarnaast verschillende toernooien georganiseerd voor het goede doel. De heer Brouwer is nu erelid van de O.D.F..