Politie Gelderland-Zuid

Onfortuinlijke scooterrijder

Nijmegen, 09-06-2008 o Zondagavond is een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden in het UMC St. Radboud. De man was eerder die avond met zijn scooter tegen een auto aan gebotst en was daarbij gewond geraakt. Agenten hadden het ongeval doorgekregen en er was goed signalement bekend.

De 23-jarige scooterrijder reed op de Tweede Walstraat tegen het verkeer in. Een 22-jarige automobilist die hem tegemoet kwam moest om enkele fietsers heen die voor hem reden. Tijdens deze manoeuvre botste de scooterrijder tegen de auto aan. De scooterrijder liep hierbij letsel op aan zijn schouder en rug. Een bekende van hem die daar toevallig ook reed, heeft hem vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, daarbij de gedupeerde automobilist achterlatend.

Na de aanhouding bleek de man ook nog teveel gedronken te hebben. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. De 22-jarige Nijmegenaar kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, het verlaten van de plaats van de aanrijding en het rijden zonder verzekering.De scooter raakte door de aanrijding ernstig beschadigd.(14)