Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 9 juni 2008

Eenzijdige aanrijding, twee bestuurders onder invloed

Markelo

Een 23-jarige automobilist uit Markelo raakte maandagmorgen 9 juni in zijn woonplaats van de weg en bleek onder invloed van de nodige alcohol. Ook een vriend die met een tractor zijn auto wilde afslepen was onder invloed, van beiden is het rijbewijs ingevorderd.

Maandagmorgen 9 juni werd om ongeveer 00.35 uur gemeld dat op de Herikeresweg in Markelo een auto tegen een boom tot stilstand was gekomen. Ter plaatse werd inderdaad een auto tegen een boom aangetroffen en er naast stond de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Markelo. Hij had over de Herikeresweg gereden in de richting van de Potdijk. In de bocht met de Tichelweg raakte hij van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Alcoholgebruik werd geconstateerd en de 23-jarige vertelde verder dat hij al een vriend had gebeld die de auto weg zou slepen.

Even later verscheen een eveneens 23-jarige man uit Markelo met een landbouwtractor om de auto af te slepen. Ook deze 23-jarige bleek de nodige alcoholische versnaperingen te hebben genuttigd en beiden werden meegenomen naar het bureau voor het ondergaan van de ademanalyse.

Bij de automobilist die de aanrijding had gehad wees de ademanalyse 1,13 promille uit. Bij de tractorbestuurder was dit 1.18. Omdat beiden beginnend bestuurder zijn is tevens hun rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-073127)

Automobilist gewond bij aanrijding

Goor

Een 28-jarige automobilist uit Goor is zondagavond 8 juni gewond geraakt bij een aanrijding in zijn woonplaats. Een 34-jarige automobilist, ook uit Goor, verleende geen voorrang.

Zondagavond 8 juni werd om ongeveer 20.50 uur een aanrijding gemeld op de Hengevelderstraat - Voorstraat in Goor. Bleek dat een 34-jarige automobilist uit Goor op de kruising geen voorrang had verleend aan een 28-jarige plaatsgenoot die daarbij gewond raakte.

De 34-jarige wilde vanaf de Hengelvelderstraat linksaf de Voorstraat inrijden en liet daarbij de 28-jarige niet voorgaan. De 28-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en beide voertuigen werden afgesleept. (08-073094)

Twee jongens uit de trein gehaald na bedreiging medepassagier

Hengelo

Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Rekken zijn zondagavond 8 juni aangehouden nadat ze in de trein een 13-jarige jongen uit Zwaag hadden bedreigd.

Zondagavond 8 juni werd om ongeveer 19.55 uur gemeld dat in de trein die was aangekomen op het NS-Station In Hengelo twee jongens zaten die in de trein een andere passagier hadden bedreigd. Met behulp van o.a. de conducteur werden de twee, beiden afkomstig uit Rekken en 15 en 16 jaar oud, aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze voor de rest van de nacht zijn opgesloten.

Ook de bedreigde jongen, 13 jaar uit Zwaag, ging mee naar het bureau voor het doen van aangifte. Hij was in de trein door de twee bedreigd nadat hij geweigerd had zijn horloge te laten zien. Er werd gedreigd om hem in elkaar te slaan en geprobeerd werd zijn horloge af te pakken. Dit werd gedaan door een van de twee terwijl de ander e.e.a. met zijn telefoontje opnam.

Tegen de twee aangehouden jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. 08-073069)

Gewond door schroef van speedboot

Enschede

Een 35-jarige man uit het Zeeuwse Goes is zondagavond 8 juni gewond geraakt toen hij in aanraking kwam met de schroef van een speedboot waarmee hij over het Twentekanaal in Enschede voer.

Zondagavond 8 juni werd om ongeveer 21.30 uur gemeld dat op het Twentekanaal in het havengebied van Enschede een ongeval had plaatsgevonden. Bleek dat een 35-jarige man uit Goes samen met zijn 20-jarige vriendin ook uit Goes met een speedboot aan het varen was geweest op het Twentekanaal. Beiden werken op een schip wat in de haven van Enschede lag.

De 20-jarige vriendin bestuurde de speedboot en tijdens het maken van een bocht viel de 35-jarige in het water en raakte daarbij de schroef van de boot. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn hoofd, schouder en arm. Hij wist zelf weer in de speedboot te klimmen en zijn vriendin legde aan bij een van de woonboten in de haven en daar werden politie en ambulance gebeld. Met deze ambulance werd de 35-jarige overgebracht naar het ziekenhuis. (08-073093)

Televisie toestellen gestolen

Vroomshoop

Vanuit een winkel in Vroomshoop zijn drie televisies gestolen en een zelfde aantal zwaar beschadigd. De etalageruit van de winkel was ingegooid met een trottoirtegel. De politie is op zoek naar getuigen.

Maandagmorgen 9 juni omstreeks 04.20 uur werd gemeld dat er een inbraak had plaatsgevonden in een winkel aan de Noorderweg in Vroomshoop. De inbraak moet vlak daarvoor hebben plaatsgevonden. Bleek dat een etalageruit met een trottoirtegel was ingegooid. Uit de winkel waren drie flatscreen tv's verdwenen en een zelfde aantal was beschadigd geraakt doordat ze op de grond waren gevallen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets van de inbraak hebben gehoord dan wel hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Twenterand van de politie Twente op het bureau in Vriezenveen, te bereiken via 0900-8844. (08-073161)

tel. 053-4555588


---- --