Gemeente Zoetermeer

Definitieve keuze speeltoestellen

Zoetermeer, 9 juni 2008 - De in het begin van 2008 gehouden speeltoestellen enquêtes hebben onderstaand resultaat opgeleverd. Hoe de exacte uitslagen zijn is te zien op www.zoetermeer.nl onder kopje spelen.

De werkzaamheden starten in week 25 en de speeltoestellen worden vanaf week 27 geplaatst. Voor de bouwvakvakantie is alles afgerond en kunnen alle kinderen weer naar hartelust spelen in hun woonbuurt.

Buytenwegh Hildebrandhove klim/glijcombinatie

Hannie Schaftrode speelhuis

Anna Blamanhove speelhuis
Centrum Marijkestraat Klim/glijcombinatie rechthoek

W.A. plantsoen oost klimtoestel zeskant
De Leyens Sloepkade Glij/schommelcombinatie 1.60 hoog

Schoenerkade veerelement lieveheerbeestje en een wip Meerzicht Vrouwenhuiswaard klim/glijcombinatie met vangnet

Scheveningsebos veerelement zwaan

Zwanenwater veerelement motor met zijspan

Kuiperberg glijbaan
Rokkeveen Marsgeel Glij/schommelcombinatie

Strasspad boothuisje

Ebbehout glijbaan van rvs
Seghwaert Lelievaart glij/schommelcombinatie met rechte trap

Uitvoeringswerkzaamheden en veiligheid

Kinderen kunnen tijdens de werkzaamheden op genoemde plekken niet spelen. De werkzaamheden die per plek worden uitgevoerd duren ongeveer een week. Eerst worden de bestaande speeltoestellen verwijderd. Daarna wordt de ondergrond,zoals verhardingen en rubbertegels, aangebracht en worden de nieuwe toestellen geplaatst. Als er sprake is van een onveilige situatie, wordt de speelplek met behulp van bouwhekken afgesloten. Nadat de speelplek door de veiligheidinspectie is goedgekeurd, worden de afzethekken verwijderd. De kinderen kunnen vanaf dat moment weer spelen op de speelplek.

Naar verwachting zijn alle hierboven genoemde speelplekken voor de zomervakantie klaar. Inwoners die vragen hebben kunnen contact opnemen met hun wijkpost of kijken op www.zoetermeer.nl onder het kopje wijken.