Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


04.06.2008

Smeerdiploma groot succes

In de maand april hebben de peuters van 2650 Kinderdagverblijven een smeerdiploma kunnen behalen. Het Smeerdiploma - vaak het allereerste diploma dat een kind kan behalen! - is onderdeel van de MVO-campagne 'Smeer je Groot!'. Deze campagne, die het Voorlichtingsbureau MVO al een aantal jaren in samenwerking met Unilever uitvoert, is erop gericht jonge kinderen en hun ouders ervan bewust te maken dat het besmeren van je boterham met margarine uit een kuipje* moet.

Tijdens het project 'Smeerdiploma' worden peuters en kleuters spelenderwijs geholpen in het aanleren van gezonde eetgewoonten en worden ze gestimuleerd bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek. In 2008 hebben het Smeerdiploma (een placemat waarop de naam van de peuter/kleuter geschreven kan worden), het stappenplan met instructies voor de leidster of leerkracht, en de website www.smeerdiploma.nl de 'Kikkeruitstraling' van het Voorlichtingsbureau gekregen.

De smeerpakketten (bestaande uit Smeerdiploma's, een stappenplan, papieren voorbeeldboterhammen, Kikkerposters, informatieve folders en kuipen halvarine) zijn behalve aan Kinderdagverblijven ook in pilotvorm aangeboden aan de groepen 1 en 2 van 100 basisscholen. Verder is een artikel gepubliceerd in het tijdschrift van ouders van jonge kinderen, Ezeltje Prik. De actie bleek wederom een groot succes en leverde veel positieve en enthousiaste reacties op!


*Met margarine uit een kuipje bedoelen we bedoelen we ook dieetmargarine, halvarine en lightproducten