Gemeente Baarn

Wijk- en buurtgericht werken 'Buitengebied Oost'

In mei is een enquête gehouden onder de bewoners van Buitengebied Oost (Eembrugge, Bisschopswaai, Zuidereind) waarbij zij hun mening hebben gegeven over zaken als het onderhoud aan straten en groen, verkeer, parkeren, wijkvoorzieningen en veiligheid. Bijna 42 procent van de bewoners heeft aan de enquete meegedaan (een hoge score). Het cijfer dat bewoners aan hun wijk geven is 7,6. Woensdag 11 juni om 19.30 uur is er een wijkavond voor bewoners van het Buitengebied Oost.

Bewoners zijn over veel dingen tevreden. Maar er wordt ook overlast ondervonden, met name door verkeer dat met hoge snelheid door het gebied rijdt. Ook zorgt een aantal bedrijven op het bedrijventerrein van Eemnes, aan de Eem, voor overlast van stof, geluid en geur.

Wijkavond
Woensdag 11 juni om 19.30 uur is er een wijkavond voor bewoners van het Buitengebied Oost. Deze wordt gehouden in de kantine van de Gemeentewerf aan de Drakenburgerweg 21. Hier worden de resultaten van de enquête en van de wijkschouw besproken. Verder is er een presentatie over de ontwikkelingsmogelijkheden van het platteland in het kader van het `Nationaal Landschap'. De politie vertelt meer over openbare orde en veiligheid in het gebied.

De bewoners kunnen zich aanmelden voor de wijkavond via het formulier dat zij thuis ontvangen hebben. Voor meer informatie kan men bellen (035) 5481614 of contact opnemen per email:
frankeline-van.nieuwenhuijzen@baarn.nl