Senternovem


09-06-2008 | Winnaar NET-Trofee bekend

Een deskundige jury onder leiding van Elco Brinkman koos woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) uit Dronten tot winnaar van de NET-Trofee 2008. Deze prijs voor het beste initiatief op het gebied van energiezuinig wonen en werken werd op KansRijk uitgereikt door minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar.

OFW Dronten gaat in Biddinghuizen bij 85 woningen voorzieningen aanbrengen zoals betere isolatie, bouwkundige zonwering, warmteterugwinning, zonnecollectoren en HR-ketels. Hierdoor kan per woning soms wel 1.600 euro worden bespaard op de energiekosten per jaar. Gemiddeld is de besparing 1.200 euro per woning per jaar. De corporatie gebruikt het project als pilot voor duurzaam onderhoud. De effecten van de maatregelen worden gedurende tien jaar gemonitord. De ervaringen in Biddinghuizen worden meegenomen in toekomstige onderhouds- en renovatieprojecten. Naast de duurzame aspecten illustreert dit project dat energiebesparing niet los staat van duurzame kwaliteitsverbetering in een wijk of stad.

Trots op de prijs
Truus Sweringa, directeur van OFW Dronten, was blij met de prijs: "Het is een erkenning voor onze jarenlange inspanningen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing." Sweringa vindt het echter vanzelfsprekend dat woningcorporaties zich inzetten voor het vergroten van de duurzaamheid en het verbeteren van de leefbaarheid. "Zelfs als maar de helft waar is van wat gezegd wordt over de klimaatverandering, dan moet je je schamen als je er niets aan doet."