Gemeente Oirschot

Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Haagakkers II

Burgemeester en Wethouders hebben de realisatie van woningbouw in de kleine kernen en in het bijzonder in Oostelbeers, als speerpunt van beleid geformuleerd. Dit is nodig om de leefbaarheid in de kleine kernen op peil te kunnen houden.

Wij hebben plannen om aan de noordoostzijde van de kern Oostelbeers, achter het huidige agrarische bedrijf Andreasstraat 12 een nieuwe woonlocatie te realiseren op een perceel van circa 3,81 ha. Er zullen ongeveer 90 woningen gerealiseerd worden in twee fases. Er komt een gedifferentieerd bouwprogramma, zodat er ook aanbod is in veel verschillende prijsklassen.

Voordat de procedure volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt opgestart, bieden wij u volgens de gemeentelijke Inspraakverordening de mogelijkheid om het plan te komen inzien en een inspraakreactie in te dienen. Op deze manier willen wij u betrekken bij de voorbereiding van het bestemmingsplan voor het woongebied Haagakkers II.

Wij houden, samen met de ontwikkelaar Tiberius /Wijnen Projecten Someren een informatiebijeenkomst over de invulling van het plangebied met woningbouw op donderdag 12 juni a.s. om 20.00 uur in Café Zaal t Dorpsplein aan de Kerkstraat 10a in Oostelbeers.

Het is vooral een informerende bijeenkomst, waarbij uitleg wordt gegeven over de stedenbouwkundige en planologische invulling van het gebied.

In dit verband ligt het voorontwerpbestemmingsplan vanaf donderdag 5 juni 2008 voor zes weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Tijdens deze periode kunt u zowel mondeling als schriftelijk reageren. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge inspraakreacties kunt u kenbaar maken bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.


* plankaart Haagakkers II.pdf

* Haagakkers II.pdf

* voorschriften Haagakkers II.pdf