Gemeente Soest

Uitwerking Masterplan

Datum: 09/06/2008

Informatie en meedenken over Masterplan Soesterberg

Na de zomervakantie kunnen Soesterbergers en andere betrokkenen meedenken over de verdere uitwerking van het Masterplan Soesterberg. De gemeente organiseert daarvoor in september een aantal bijeenkomsten. In het Masterplan Soesterberg schetst de gemeente de gewenste ontwikkelingen in Soesterberg voor de komende jaren, in samenhang met de bestaande plannen.

Om goed te kunnen meedenken over het plan, is het belangrijk om te weten wat er in de eerste contouren voor het Masterplan staat. De eerste bijeenkomst is daarom een informatiebijeenkomst met uitleg over het contourenplan en gelegenheid om vragen te stellen. Kort daarna is er vervolgens een aantal themabijeenkomsten.

Aan de hand van thema's die van belang zijn voor de toekomst van Soesterberg - bijvoorbeeld voorzieningen - hoort het college dan graag welke ideeën en behoeftes er in het dorp leven. Het is de bedoeling om verenigingen en andere Soesterbergse instanties gericht uit te nodigen om deel te nemen aan één of meerdere themabijeenkomsten.

De resultaten van de themabijeenkomsten worden gebruikt om een meer concreet concept-Masterplan te maken. Dit conceptplan komt in oktober in de gemeenteraad. Daarna volgt in oktober en november een inspraaktraject. Na verwerking van de inspraakreacties stelt de gemeenteraad in december het definitieve Masterplan vast.

Masterplan Soesterberg

Het Masterplan is een initiatief van de gemeente Soest, in samenwerking met de provincie Utrecht. Het zet de herinrichting van de vliegbasis én alle andere ontwikkelingen in een breder perspectief. Het brengt in hoofdlijnen alle mogelijke ontwikkelingen in kaart en geeft uiteindelijk een beeld van de ontwikkeling van Soesterberg voor de komende twintig jaar.

Het Masterplan gaat over de kwaliteit van het dorp en haar directe omgeving. De herinrichting van de vliegbasis is hier geen direct onderdeel van. Wel worden het Masterplan Soesterberg en het Ruimtelijk Plan voor de herinrichting van de vliegbasis in sterke samenhang met elkaar ontwikkeld. Die twee plannen samen zullen de basis zijn voor een sterk en levendig Soesterberg.

Meer informatie op deze website: Soesterberg

.