Provincie Utrecht

Predikaat Koninklijk voor de Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen

9-6-2008 -

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, reikt zaterdag 7 juni het predikaat Koninklijk uit aan de Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen (NBFV). De uitreiking vindt plaats in het Hilton Royal Parc in Soestduinen, waar de NBFV zijn honderdjarig jubileum viert.

De NBFV werd opgericht in juni 1908 om de belangen van de groeiende groep postzegelverzamelaars te behartigen. In honderd jaar is de doelstelling onveranderd gebleven, maar is het takenpakket van de Bond steeds meer uitgebreid. De NBFV kent een keuringsdienst en een informatiebureau en beschikt over de grootste filatelistische bibliotheek ter wereld. De bond organiseert regionale, nationale en internationale tentoonstellingen en geeft informatie aan verenigingen en particulieren.. Daarnaast is de NBFV de officiële gesprekspartner van onder andere TNT Post en de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren. De Bond vertegenwoordigt op dit moment 225 verenigingen met in totaal ongeveer 33.000 leden.

Het recht om het predikaat Koninklijk te voeren wordt toegekend door Hare Majesteit de Koningin en is voorbehouden aan organisaties en ondernemingen die tenminste 100 jaar bestaan, van landelijke betekenis zijn en een vooraanstaande plaats innemen in hun vakgebied. De commissaris van de Koningin zal het predikaat op zaterdag 7 juni om 15:30 uur uitreiken aan de heer Koek, voorzitter van De Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 258 2249