Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Dorpsbezoek Amerongen geslaagd

Het college was woensdag 4 juni Amerongen. Tijdens het dorpsbezoek bezocht het gezelschap de Andrieskerk en beklom het onder de enthousiaste leiding van de koster de kerktoren. Hierna werd per fiets de korte afstand naar Kasteel Amerongen overbrugd. Hier was het college aanwezig bij de opening van het nieuwe bezoekerscentrum.

Na het kasteel ging het gezelschap verder naar het nieuwe jongerencentrum in het gebouw van de Woningbouwvereniging. Daar werkten jongerenwerkers en vrijwilligers nog hard om alles in orde te maken voor de feestelijke opening.

Het avondprogramma was in de Stallerij van herberg De Roode Leeuw. Na het welkomstwoord en een korte presentatie van de brandweer over de wervingscampagne gingen dorpswethouder Robbert Waltmann en de wethouders Jankees Salverda en Elisabeth van Oostrum in op diverse onderwerpen die leven in Amerongen. Aan de orde kwamen onder meer bouwplannen, verkeer, riolering en jeugdbeleid. Aansluitend hield Ilona Drenth van de Woningbouwvereniging Amerongen een presentatie over de Toekomst van het dorp. De tweede helft van de avond gingen de bezoekers in gesprek met de aanwezige collegeleden.

Laatst gewijzigd: 9 juni 2008