Vereniging Milieudefensie


50.000 Handtekingen voor Klimaatwet

50.000 Handtekingen voor Klimaatwet Huub van der Lubbe tijdens Klimaatwetconcert

Zo'n tweeduizend mensen hebben zaterdag 7 juni genoten van het Klimaatwetconcert Time's Up, Thumbs Up!', dat Milieudefensie had georganiseerd in het Utrechtse Park Transwijk. De combinatie van het prachtige weer, een interessant inhoudelijk programma over de klimaatwet, én spetterende optredens van Mundial on Tour-groepen, campagneboegbeeld Stevie Ann en De Dijk -dat voor het eerst een aantal nieuwe nummers lied horen- maakte het tot een geslaagde dag. Ook omdat het aantal opgehaalde handtekeningen tijdens het festival de 50.000- grens passeerde!

Wegens de ludieke kortingsactie voor bezoekers met een groene hand - het symbool van de klimaatwetcampagne- waren op het terrein verschillende groengeverfde handen en groene handschoenen te vinden. Kinderen lieten zich schminken in de kindertent. En wie tijdens de optredens op het podium nog niet genoeg te zien had, werd vermaakt met live-cartoons, waarin de teksten van de songs direct omgezet werden in grappige beelden op een groot scherm. Cabaretier Dolf Jansen praatte de verschillende optredens aan elkaar en voelde de sprekers tijdens de verschillende debatten aan de tand over de Klimaatdebat.

Het festival was onderdeel van de Klimaatwetcampagne 'Geen halve maatregelen, tijd voor een krachtige Klimaatwet!', waarin een brede coalitie van maatschappelijke organisaties de regering en het parlement oproept tot invoering van een Klimaatwet. Meer informatie


Tijd voor een krachtige Klimaatwet Teken voor een krachtige Klimaatwet