PvdA Rotterdam


Nieuws

Twee jaar PvdA in de deelgemeenten

Ma 9 Jun 2008 - Redactie
Twee jaar PvdA in de deelgemeenten

Vrijdag presenteerde René Kronenberg, in Suitehotel Pincoffs op de Kop van Zuid, de resultaten die afgelopen twee jaar in de deelgemeenten werden geboekt. De wethouders en de bestuurders van de PvdA in de deelgemeenten maakten daar, na twee jaar hard werken, de balans op.

Zij presenteerden hun resultaten door middel van gezamenlijk gemaakte folders, waarop per deelgemeente 5-6 successen staan. Het was geweldig om te zien dat de 13 besturen (college en 12 dagelijks besturen) zoveel goede en soms onderscheidende scores konden laten zien, om Rotterdam in sterker, socialer en mooier te maken.

Fractievoorzitter Peter van Heemst nam de folders in ontvangst. Voor de gelegenheid waren alle flyers opgehangen aan een boom, omdat het aantal resultaten moet blijven groeien.

De folders worden de komende maanden door PvdA-ers uitgereikt op allerlei plekken, zoals de Rode Zaterdagen.

Resultaten
Hieronder een overzicht van enkele resultaten. Voor alle resultaten kunt u onderaan de flyers downloaden.

De wethouders gaven aan tevreden te zijn met het opknappen van woningen en winkelstraten, verminderde werkloosheid (vanaf 2006 meer dan 5000 mensen uit de bijstand) en de verminderde armoede (door extra geld voor sport, school, goedkope ziektekostenverzekering). Ook zijn zij trots op een veiliger Rotterdam (door de aanpak huiselijk geweld en veiliger wijken) en op vooruitgang op Zuid (opknappen pleintjes, scholen, woningen).

Fred Burggraaff en Carlos Gonsalves (Delfshaven) zijn blij dat Spangen een kindvriendelijke wijk is geworden terwijl de veiligheid in de deelgemeente verbeterde. Ook vinden ze het goed dat kinderen van groep acht meer praten over seksualiteit door het programma Rozen in je buik.

Ed Goverde en Dick Lockhorst (Charlois) zijn trots op de vernieuwing van de speeltuinen, verbeterde veiligheid door uitgebreid cameratoezicht en het project Watch out! Waarbij jongeren worden opgeleid tot beveiligers terwijl zij werken als toezichthouder in de wijk.

Jan Markerink en Dick van Dongen (Overschie) zijn vooral te spreken over het gratis sporten voor de schoolgaande jeugd en de flinke omvang van de nieuwbouwprojecten. Ook op het succes van Paradie Overschie, met 20.000 bezoekers, zijn zij trots.

Ton Brouwer en Paddy Roomer (Hoek van Holland) zijn blij dat het strand weer bruisend en chill is door sport en evenementen, het aantal toeristen groeit en de investeringen van deelgemeente en bedrijven in sport en sportverenigingen.

Marco Rook en Nurten Karisli (IJsselmonde) zijn trost op de stevige aanpak om de wijken en het centrum te verbeteren, de 10 extra jongerenwerkers en de drie nieuwe jongerenvoorzieningen.

Robbert Baruch, Dagmar Oudshoorn, Gülami Yesildal en René Kronenberg (Feyenoord) zijn erg te spreken over de enorm verbeterde kindvriendelijkheid van de wijk, de verminderde overlast van jongeren en de verfraaiing van de wijk door renovatie, nieuwbouw en groenvoorzieningen.

Bert Cremers (Hillegersberg-Schiebroek) is trots op de verbeterde veiligheid, het verdwijnen van de jeugdoverlast en de uitgebreide toekomstvisie voor Schiebroek.

Yvonne Bekker (Hoogvliet) is blij met de verbeterde sociale voorzieningen in de servicezones, de ondersteuning van mantelzorgers en de extra jongerenwerkers.

Gerard Schuiling en Lucas de Boer (Kralingen-Crooswijk) zijn vooral te spreken over de enorm verbeterde veiligheid, de populariteit en kwaliteit van het Kralingse Bos en het verbeterde wegonderhoud.

Richard Scalzo en Harlow Brammerloo (Noord) zijn blij dat het Van Maanenbad wordt vernieuwd, de werkloosheid is gehalveerd en de jongerenoverlast flink werd verminderd.

Paul Paulusma en Robert Krul (Prins Alexander) zijn trots op de steeds schoner, groener en beter onderhouden deelgemeente.

René van Amersfoort (Pernis) is zeer tevreden met de aanleg van een door kinderen ontworpen bos, grotere betrokkenheid van bewoners en de komst van de watertaxi.
Bijlagen: pdf db folder def klein.pdf