Waterschap Groot Salland

Nieuw waterspel `Drop 't Water' op droppiewater.nl

Laatste wijziging: 9 juni 2008

Deze week is het nieuwe spel Drop 't Water online gegaan. Drop 't Water is het eerste online kinderspel in Nederland over waterbeheer dat door 16 Nederlandse waterschappen gezamenlijk is ontwikkeld, waaronder het Waterschap Groot Salland.

Bij Drop 't Water moeten de kinderen ervoor zorgen dat het water in de rivier, beken en sloten op de goede hoogte (het goede waterpeil) blijft. Het Land van Droppie Water mag niet overstromen, maar het mag zeker ook niet uitdrogen! Door op de stuwen, sluizen en gemalen te klikken, kun je het water weg laten stromen of juist vasthouden in het Land van Droppie.

Snel naar Droppie Water Leer meer over waterbeheer De website www.droppiewater.nl is een website voor alle kinderen op de basisschool. Hier legt Droppie Water zelf uit wat de waterschappen in Nederland allemaal voor werk doen. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we geen overstromingen krijgen en dat ons afvalwater wordt schoongemaakt voordat het weer terug de natuur ingaat. Deze dingen en nog veel meer over water vind je op de website van Droppie Water. Kinderen kunnen op de startpagina aangeven in welke groep zij zitten.

Groep 1, 2 en 3
Kinderen in groep 1, 2 en 3 kunnen samen met Droppie Water spelen of samen naar zijn lievelingsmuziek luisteren. Ze kunnen er ook mooie kleurplaten maken, sinds kort staan er ook een paar nieuwe kleurplaten op de site.

Groep 4, 5 en 6
Voor de leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 heeft Droppie een quiz om zo op een grappige manier van alles over water te weten te komen. Ze kunnen zelfs zien wat het waterschap in hun eigen woonomgeving doet.

Groep 7 en 8
Leerlingen in groep 7 of 8 duiken in de wereld van water. Ze vinden op droppiewater.nl informatie over water, het waterschap, de waterkringloop, water door buizen, water leeft en veilig water. Dit is handig voor een werkstuk of spreekbeurt. Ook zij kunnen hun kennis over water testen in de quiz en lezen wat het waterschap bij hun in de buurt doet.

Meer informatie
Benieuwd geworden naar de website en het nieuwe spel? Surf dan snel naar de website. En heb je een vraag over water, dan kun je `m ook aan Droppie Water zelf stellen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl