Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


PERSBERICHT: BTTB BETREURT STAKINGSACTIES DE LIJN

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) betreurt de stakingsacties bij De Lijn deze week. Een minimumdienst is ook bij De Lijn dringend gewenst. Positief is wel de infoverspreiding via de website van De Lijn.

Het bus- en tramverkeer in de provincie Antwerpen is vandaag ernstig verstoord door een staking. De andere provincies komen later deze week aan bod. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) vraagt de Vlaamse overheid werk te maken van een minimumdienst, ook bij De Lijn. Het openbaar vervoer is immers een maatschappelijke basisdienst, die altijd verzekerd moet worden.

Een verzwarend element is dat de acties plaatsvinden tijdens de examenperiode, waardoor studenten riskeren niet tijdig op hun examen te geraken.

De staking vindt afwisselend plaats in de diverse provincies. Klanten van De Lijn die zich toevallig in twee provincies verplaatsen, worden tweemaal getroffen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de talrijke forenzen en scholieren die van het Waasland naar Antwerpen pendelen.

Positief is het initiatief van De Lijn om via zijn website te informeren over de mate van verstoring op elke bus- of tramlijn. Wel suggereert de BTTB om dit overzicht te vervolledigen: zo worden tal van lijnen in de Antwerpse Kempen bediend door De Lijn Limburg: de klant zal tevergeefs deze lijnen op de webstek zoeken. Op de digitale infoschermen bij de busstations wordt helaas geen melding gemaakt van de hinder.

terug 09/06/2008