Stadsdeel Zeeburg

Uitreikeing eerste minicontainer IJburg

29 mei 2008

Vanaf 31 mei gaat het eerste deel van Steigereiland op IJburg over op afvalinzameling via een minicontainer. Wethouder Openbare Ruimte, Dennis Straat overhandigt zaterdag de eerste minicontainer aan de familie Cheung.

Het in gebruik nemen van de minicontainer op Steigereiland is een vervolg van de invoering van de definitieve inzamelmiddelen in de nieuwe wijk IJburg. De overstap van de tijdelijke inzameling met grote verzamelcontainers naar de minicontainer vindt nu plaats omdat de definitieve bestrating van de wijk Steigereiland, inclusief de speciale container opstelplaatsen, af is.

Stadsdeel Zeeburg heeft er in de eerste fase van IJburg voor gekozen de gezinnen, in de wijken en de woningen die daar qua inrichting geschikt voor zijn, zoveel mogelijk individuele minicontainers ter beschikking te stellen. Het voordeel van het gebruik van minicontainers is dat het aanbod van afval daarmee uit de anonimiteit wordt gehaald en de overlast van verkeerd aangeboden los afval in de openbare ruimte wordt verminderd. De gesloten 240 liter minicontainers worden voortaan 1 keer per week ingezameld en zijn bestemd voor de inzameling van restafval. Glas en Papier kan gescheiden in speciale ondergrondse containers op diverse locaties elders in de wijk worden aangeboden.

Op die plaatsen van IJburg die qua inrichting niet geschikt zijn voor minicontainers wordt het restafval ingezameld door middel van de bekende ondergrondse containers. Voor de hoogbouw is op de meeste plaatsen gekozen voor inpandige verzamelcontainers.