Gemeente Kerkrade

09.06.08: Koninklijke Onderscheiding voor de heer F.J.I.M. Kreijen

Op zondag 8 juni jl. heeft de heer F.J.I.M. (Frans) Kreijen uit handen van burgemeester Jos Som een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats in de Aula Minor van het Bisschoppelijke centrum van Rolduc te Kerkrade, tijdens het jubileumconcert (25 jaar) Regionaal Comité Kerkrade-Landgraaf e.o. Unicef.

Persoonlijke gegevens de heer F.J.I.M. Kreijen (63 jaar) Adres: Hoofdstraat 48, 6461 CR Kerkrade

Decorandus is sinds 1989 vrijwilliger bij het Regionaal Comité Unicef Kerkrade-Landgraaf e.o. Vanaf 1993 tot heden is hij voorzitter van dit comité. Als voorzitter is de heer Kreijen altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor het verwerven van gelden voor Unicef en naar nieuwe vrijwilligers. Daarnaast heeft hij zitting in het Provinciaal Overleg Unicef Vrijwilligers Limburg.
Verder geeft hij voorlichting over de activiteiten van Unicef en stond hij aan de wieg van de Unicef Sponsorloop in de regio. Mede door zijn toedoen is de Unicef Sponsorloop uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij vele honderden kinderen sponsorbijdrages ophalen. Deze Sponsorlopen hebben door de jaren heen ruim EUR 100.000,- opgebracht, gelden die volledig ten goede zijn gekomen aan projecten voor kinderhulp van Unicef.

De heer Kreijen is ook lid en was voorzitter (in 2004/2005) van de Vrijwilligersraad van Unicef Nederland. Dit orgaan is in het leven geroepen om de belangen van Unicef-vrijwilligers te behartigen. Vanaf de oprichting heeft betrokkene als afgevaardigde vanuit het Provinciaal Overleg Unicef Vrijwilligers zitting in deze raad.

Bovendien was decorandus van 1995 tot 2002 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis in Landgraaf. Hier organiseerde hij meerdaagse vakantiereizen voor Landgraafse senioren.
Tevens was hij van 2002 tot 2007 organisator van seniorenreizen voor de Katholieke Bond voor Ouderen Landgraaf.