Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Carrière weer vlot getrokken

Op donderdag 5 juni 2008 was het zover. Na zes weken opleiding werd in het Brabantse Valkenswaard de eerste groep geslaagden voor de unieke opleiding "traprenovateur" gehuldigd. Deze opleiding is op 17 april gestart. Het is een samenwerkingsverband tussen UWV, CWI, ROC Eindhoven, Upstairs Traprenovatie en B-NXT werving en selectie. De geslaagden hebben hiervoor een verklaring ontvangen . Deze verklaring is tevens het "toegangsbewijs" voor een arbeidsovereenkomst bij Upstairs Traprenovatie.

De monteurs hebben inmiddels plaatsgenomen in één van de 42 montagebussen van Upstairs in Nederland.

Nieuwe start

De nieuwe monteurs van Upstairs zaten begin dit jaar zonder werk. Upstairs directeur Jan Steijvers:"De nieuwe monteurs hadden allen de wil om te werken. De specifieke kennis voor ons werk zijn hen bijgebracht." Voor de nieuwkomers is werken bij Upstairs een nieuwe start in hun carrière. Monteur Math van Veldhoven: "Begin dit jaar zat ik thuis zonder werk. En een paar maanden later heb ik een opleiding en een contract op zak. Bedankt voor dit initiatief!"

Baangarantie

Tijdens de opleiding hebben de deelnemers hun inkomsten ontvangen vanuit het UWV. Na het succesvol afronden van de opleiding zijn de geslaagden in dienst genomen door Upstairs Traprenovatie.

Continuering

De samenwerking tussen de betrokken partijen is zo goed bevallen dat besloten is deze na de zomervakantie te continueren. Op deze manier kunnen meer werkzoekenden worden geholpen aan een nieuwe start in een unieke baan. Het is voor Upstairs Traprenovatie een uitstekende mogelijkheid om de vraag naar goede monteurs in te vullen. Algemeen directeur Jan Steijvers:"De montage is een belangrijke schakel in ons proces. De kennis van ons product en gereedschappen is hen nu bijgebracht. "